Két éve, hogy a hétvégi házunkban nem fogadtunk vendéget, és a családunk sem használta egy-egy rövidke napnál tovább. A házba csak reggel mentünk, és este jöttünk. Gondolhatjátok, hogy hogyan nézett ki.

Kettő napra vonultam le, hogy kitakarítsak, és négy vendégem számára három napra lakhatóvá tegyem az épületet. Amikor reggel leértem reménytelennek tűnt két nap alatt lakhatóvá tenni a házat. A házat is nehéz volt átszellőztetni, mert kint felhősödés, és többszöri zivatar volt jellemző. A bútoroknak, matracoknak és ágyneműknek jól jött volna a friss levegő és napsütés.

vendegfogadas2.JPG

vendegfogadas3.JPG

A házból kitekintve alig vártam, hogy kimehessek és az előttünk elterülő napraforgótáblában gyönyörködjek.

vendegfogadas1_1.JPG

vendegfogadas4.JPG

vendegfogadas5.JPG

vendegfogadas6.JPG

Amikor kimentem, hogy virágokat gyűjtsek az asztali dekorációhoz, alig találtam szabad leszedhető mezei virágot. Szinte mindnek lakója volt.

vendegfogadas7.JPG

Azért sikerült egy vendégfogadó asztalkát összeállítanom az ablak alá. Egy réges régi varrógép öntöttvas lába, rajta egy régi szüretelő kád tölgyfa aljának deszkája. A virágok köcsöge eredetileg a rézgálicos permetezéskor szolgált a permetezőszer kimérésére. Igazi szőlőhegyi hangulatkép.

vendegfogadas8.JPG

vendegfogadas9.JPG

vendegfogadas10.JPG

Jól is érezték magukat a vendégeim. Legalább is ezt mondták, amikor magamra maradtam, hogy eltüntessem a vendégeskedés nyomait a házban. 

Szerző: MULTMENTO  2014.07.30. 06:18 komment

Címkék: fa barkács virág épület kerámia öntöttvas

A bejegyzés trackback címe:

https://multmento.blog.hu/api/trackback/id/tr466514791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aranyosfodorka · http://aranyosfodorka.blogspot.com 2014.07.30. 19:40:10

No, ha az idő nem is volt gyönyörű - de legalább az a hatalmas napraforgó-tábla az !!!
süti beállítások módosítása