Barátom a szülői házban talált egy kékfestéshez használható nyomódúcot. A nyomódúccal a barátom nagymamájának az ME monogramját nyomhatták egykor a vászonra, hogy azután igazi leányra való ruhaanyag készülhessen. Barátom elhozta nekem, hátha fel tudom újítani, és tudom használni.

nyomdaszt_jatszottam2.JPG

Nagyon megörültem neki, mert a monogram a feleségem monogramja is egyben, és soha nem jött jobbkor. Feleségemnek épp a német falvédő gyűjteményéhez újítok fel egy száz éves fa bőröndöt. Először is a nyomódúc eldeformálódott fémlemezeit kiegyenesítettem, és kitisztítottam a réseket. Először úgy gondoltam, valódi szövetre nyomom méhviasszal a mintát és festek. Ifjú koromban batikoltam én, így ha lenne egy restaurátor műhelyem biztosan meg is csináltam volna. Helyette a könyvtárszobámban is megvalósítható papírra való nyomtatást választottam. A papírra való nyomtatáshoz mindenem megvolt. Nem sikerült a legjobban a nyomat, de arra jó volt, hogy beszkenneljem, felnagyítsam és papírra kinyomtassam.  Ezek után már gyerekjáték lesz a fabőröndre is áttenni a mintát, hogy személyre szabott ajándék lehessen belőle. Legközelebb, remélem, be tudom mutatni a befejezett alkotásom.

nyomdaszt_jatszottam1.JPG

nyomdaszt_jatszottam3.JPG

Szerző: MULTMENTO  2015.12.23. 06:15 Szólj hozzá!

Címkék: papír Hónap műtárgya

A bejegyzés trackback címe:

https://multmento.blog.hu/api/trackback/id/tr548186402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása