Február utolsó napjára jótékonysági süteményakciót szerveztek a munkahelyemen. A recept nagyon egyszerű. Egy teadélutánra összehívják a dolgozókat. Akinek kedve van, az előtte nap süteményt készít. Aki adakozni akar az sütős kedvű kollégák által készített süteményért fizet. A becsületkasszában összegyűlt pénzt egy gyermekjóléti egyesületnek adjuk.
Aki rendszeresen olvassa a blogom tudhatja, hogy én a sütők táborát szaporítottam. Az alábbi recept szerint készítettem a süteményt.
Hozzávalók:
A tésztához
30 dkg liszt20 dkg zabpehely5 dkg nádcukor1 citrom reszelt héja30 dkg vaj½ tasak sütőpor
A töltelékhez
szilvalekváraszalt szilvaszilvalekvármazsolacukorolvasztott vajA lisztet, zabpelyhet, a nádcukrot, citrom reszelt héját összekeverem. Beleteszem a kockára vágott vajat és tésztává morzsolgatom, majd meggyúrom.
Amíg a tészta pihen addig a tölteléknek valót a citrom facsart levével és az olvasztott vajjal összekeverem. Részletesebben nem is írnám le, mert a készítésről készített képeim jól bemutatják a folyamatot.
Az elkészült süteményeket hármasával celofánzacskókba csomagoltam. Egy hármas csomag ajánlott fogyasztói ára volt 300 Ft, azaz kb. 1 euró. Az asztalokra kikészített süteményeknek nevet kellett adni. Én nem tudtam eldönteni, hogy a három felmerült név közül melyik legyen.
Hárman egyért – név onnét jött, hogy 3 db kerül egy euróba.Kakasdi zabpelyhes – nevet azért találtam ki, mert a dió Kakasdról származott.Omlós diós félhold – nevet gondolom, már nem is kell magyaráznom.A sütemény mellé tett lapon szavazásra tettem fel a névválasztást. A sütemény akció végén aztán meglepve tapasztaltam, hogy mindegyik név mellett három strigula volt. Ezen kívül egy negyedik javaslat is került a lapra: Csomagolt csoda.