Januárban már nagyon látszott, hogy a 2015 karácsonyára felújított fa bőröndünk a lassan gyarapodó feliratos textilgyűjteményünkhöz kevés. Én szorgalmasan kerestem újabb felújításra érett bőröndöt. Fa bőröndöt szerettem volna, mert annak felújításában már van gyakorlatom. A bolhapiacon azonban a fa bőröndöket, második világháborús katonaládáknak beállítva nekem megfizethetetlen áron kínálják. Így aztán az egyik ószeresnél összesen 5 különféle nagyságú bőr és papundekli bőröndöt vettem. Ezek közül az iskolatáska elújítását már bemutattam.

falvedos2_borond1.jpg

A most bemutatkozó bőrönd egy egyszerű fekete papundekli bőrönd. Különlegességét az adja, hogy egy zöld zsákszövetből ruhát varrtak neki. A bőrönd ruhája, már többször kilyukadt, ezért több folt is díszíti. A gombjai közül is több pótoltnak látszik, de nekem ezért is tetszett meg. Amikor kinyitottam láttam benne gyártói névjegyet: „Metzker Antal * BÖRÖNDÖS * Budafok * APPONYI út 9.”  Azt gondoltam a névjegy alapján majd mesélni fog nekem ez a tárgy.  Kíváncsiságom ugyan nem elégült ki, de amit lehetett megtettem, hogy a bőrönd még sokáig szolgáljon a családunkban. Nem kellett sok időt ráfordítanom. A ruháját kimostam, kiöblítettem, és megszárítottam. A bőröndöt denaturált szeszes ronggyal kívül belül alaposan letisztítottam. Ez nem felújítás, csak állapotmegőrzés, konzerválás. Egyelőre nem akartam, hogy újszerű legyen, a gyarapodó textilgyűjteményünk így is jól öltözött bőröndben van.  

falvedos2_borond2.jpg

falvedos2_borond3.jpg

falvedos2_borond4.jpg

falvedos2_borond5.jpg

falvedos2_borond6.jpg

falvedos2_borond7.jpg

falvedos2_borond8.jpg

Szerző: MULTMENTO  2017.04.26. 06:20 komment

Címkék: fa barkács papír fém textil

A bejegyzés trackback címe:

https://multmento.blog.hu/api/trackback/id/tr2112430265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aranyosfodorka · http://aranyosfodorka.blogspot.com 2017.04.27. 19:46:01

Ilyesmit olvasva szoktam gondolni, hogy "ha ez a tárgy mesélni tudna" - biztos lenne pár érdekes mondanivalója.
Egyébként nagyon szépen kiglancoltad...
süti beállítások módosítása