el_camino1.jpg

Franciaország Lot megyéjében töltöttük a nyaralásunkat. A híres zarándokút egyik kedvelt útvonala pont ezen a megyén megy át. Már Magyarországon elterveztük, hogy több nap lesz programunk a zarándokút egy-egy nevezetes állomása. Az egyik nap – az időjárás szerinti legalkalmasabb napon – úgy terveztük, hogy az útvonal egy részét autentikusan tesszük meg, mint ahogy ezt elődeink is tették. A zarándokutunk nagy napja, pont az én születésnapomra esett. Úgy látszik ez számomra így rendeltetett.

el_camino2.jpgAz útjelző, ahol elindultunk.

el_camino3.jpgAlig egy kilométer múlva már egy helyi pásztorlakba mehettünk be.

el_camino4.jpg A pásztorlakban friss széna várta a zarándokokat.

el_camino5.jpg A pihenőhelyen emlékkönyv is volt, melybe mi is elhelyeztük kéznyomainkat. Itt éppen csapatunk legfiatalabbja rajzol, hagyja ott művét.

el_camino6.jpg A pihenőhely kívülről.

 el_camino7.jpgEzt az autót sem mostanában hagyták sorsára.

el_camino8.jpg Tipikus mohás fa. Az úton folyamatosan énekes kabócák szolgáltatták a kísérő zenét, de lencsevégre egyet sem sikerült lekapnom.

 el_camino9.jpgAz erdőben rakott kőfalakon mindenütt megjelenik a moha és a pók.

 el_camino10.jpgZarándokok hagyták hátra.

el_camino11.jpgMindenki a saját tempójában haladt, de 4 kilométerenként bevártuk egymást egy kis megbeszélésre, és egy kis frissítőt vettünk magunkhoz.

 el_camino12.jpgAz első pihenő után még együtt. Aztán majd megint szétszóródva fogjuk járni a magunk útját.

 el_camino13.jpgItt éppen utolértem és lehagyni készültem két társunkat. Aztán megállásra kértek, és egy kabócák által kísért születésnapi koncertet kaptam.

 el_camino14.jpgSzép kis gazdasági épület lehetett régen.

el_camino15.jpgEz a kis tükrös játék az egyik bekerített tanya kerítésoszlopán lógott.

 el_camino16.jpgTipikus kőkerítés, és mögötte a tanyaépület.

 el_camino17.jpgJellemző útrészlet.

 el_camino18.jpgAz árnyékom mindenhova elkísért.

el_camino19.jpgMajdnem learatott gabonatábla. A többiek szerint a kombájnnak elfogyott az üzemanyag, és ez maradt a Szerintem csak a „NIKE” lefizette a traktorost. Én bónuszként kaptam a derült égre egy szív alakú felhőt.

el_camino20.jpg A megtett utunk egyik jelölő köve. 

Szerző: MULTMENTO  2017.07.15. 06:28 komment

Címkék: könyv emléktábla szakrália

A bejegyzés trackback címe:

https://multmento.blog.hu/api/trackback/id/tr5212657981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aranyosfodorka · http://aranyosfodorka.blogspot.com 2017.07.15. 17:30:13

Utólag is minden jót neked a születésnapod alkalmából ! Talán azt kívánom, hogy a hátralévők között legyen még sok ilyen szép-emlékű út is !

MULTMENTO 2017.07.16. 08:59:27

@aranyosfodorka: Köszönöm szépen. A kívánságlistámon még sok zarándok út szerepel. Remélem bírom majd energiával akkor is, amikor jut rá időm.

kyOrsi 2017.07.22. 11:06:54

Az első képen az a nagy dézsa virág biztos Neked szólt akkor, a születésnapodra :) Isten éltessen, utólag is, de azt hiszem a jókívánság mindig érvényes :)
Szebb ajándékot nem is kaphattál volna, hatalmas élmény lehetett!

MULTMENTO 2017.07.22. 19:21:36

@kyOrsi: A 8 nap Franciaországból a legszebb nap a gyaloglós volt. Igen a virágos hordó a kagylós díszítéssel, tényleg mint egy születésnapi köszöntés volt aznapra az égiektől, bár kaptam szíves felhőt is az égre:-)
süti beállítások módosítása