Franciaországban töltött első napunk kirándulása vezetett ebbe a középkori városkába. Már összetettem a képsorozatot régen, de aztán mégis elmaradt a publikációm.

conques10.jpg

conques2.jpg

conques3.jpg

conques4.jpg

conques5.jpg

conques6.jpg

conques7.jpg

conques8.jpg

A Franciaországot ajánló utazási portálon olvastam, hogy a legjobb 15 között tízediknek ajánlják a Midi-Pyrénées régiót: A Pireneusok lábánál elterülő Midi-Pyrénées kevéssé ismert a magyar utazók előtt. A szárazföldi Franciaország legnagyobb régiója (csupán Francia Guyana nagyobb nála), területe Hollandiáét és Dániáét is meghaladja, fővárosa Toulouse. A lágy domboktól, a hósapkás hegyekig terjedő vadregényes panoráma, az üde zöld és sárgálló színekben fürdőző szőlőültetvények és napraforgómezők, a folyók, sebes vizű patakok szabdalta földek (a Canal du Midi UNESCO Világörökség), a domboldalakra felkapaszkodó rusztikus, középkori falvak, kisvárosok lenyűgöző hangulatot kölcsönöznek e vidéknek. Természeti szépségei mellett számos építészeti örökséggel is büszkélkedik; erre vezet a compostelai zarándokút, így számos vallástörténeti nevezetesség is van a környéken. Legfestőibb falvai, városai Cahors, Conques, Cordes-sur-Ciel, Lourdes vagy Rocamadour. Forrás: https://utazom.com/cikk/franciaorszag-top-15-os-latnivalo-listaja

conques9.jpg

Amikor Conques városában voltunk mindannyiunknak nagyon tetszett. Úgy gondoltuk nem is fogunk mi már szebb középkori várost látni.

conques10.jpg

conques11.jpg

conques12.jpg

conques13.jpg

conques14.jpg

conques15.jpg

conques16.jpg

conques17.jpg

conques18.jpg

conques19.jpg

conques20.jpg

Utazás a Lot folyó környéki hegyekbe, ahol egy újabb csoda vár ránk, Conques városka. A szinte érintetlenül megmaradt középkori település, a gyönyörű környezet, a dús vegetáció már hosszú évszázadok óta elbűvöli az utazókat. A falu fontos nevezetessé­ge a román kori St. Foy (magyarul Szt. Fides) apátsági templom a végítéletet ábrázoló pompás timpanonjával, és a kolostorban elhelyezett kincstár, ahol a középkori aranyművesek mestermunkái vannak kiállítva. Forrás: http://backend.aleph.hu/szallodakhu/public_html/index.php?page=detail&id=280668&iid=31

conques21.jpg

conques22.jpg

conques23.jpg

conques24.jpg

conques25.jpg

conques26.jpg

conques27.jpg

conques28.jpg

conques29.jpg

conques30.jpg

conques31.jpg

conques32.jpg

Szerző: MULTMENTO  2017.08.12. 06:32 1 komment

Címkék: épület szakrália

A bejegyzés trackback címe:

https://multmento.blog.hu/api/trackback/id/tr5312721662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aranyosfodorka · http://aranyosfodorka.blogspot.com 2017.08.12. 07:56:31

No, ehhez a mai bejegyzésedhez, azt hiszem többször vissza fogok térni. Annyira kedvemre-szívemnek-való, annyira "otthon" érzem magam benne ! Naggggyon nagyon tetszett !!!
Amikor ilyen érzések vannak bennem, arra gondolok, hogy tán mégiscsak van valamiféle lélekvándorlás, vagy újjászületés. Miért van az, hogy egy "sosem látott helyet" annyira kedvesnek, gyönyörűségesnek érez az ember ?????
süti beállítások módosítása