Holdjáróm volt gyerekkoromban. Azt tudta, hogy összevissza mászkált, villogtatott egy zseblámpa izzót, folyamatosan levegőt fújt, amin egy hungarocell labda táncolt és az orrában forgott egy "Y" alakú antenna. Magyar,'60-as évek közepe.

holdjaro1.jpg

Ezeket ez a példány is tudja. Viszonylag kevés dolgom akadt vele. Már a vételekor forgott a motor (elemes) és alig volt rozsdás. A lámpa érintkezőit kellett megcsinálni, pótolni a bal hátsó "sugárhajtóművet" és egy tölcsért, amiről a hungarocell labda indul és érkezik, valamint az antennát. A videón még egy ezüstpapírból sodort golyó van - le is esett -, de már szereztem hungarocell gömböt. Az antenna is csak később készült el. Valaki már biztos szétszedte előttem, mert az elemtartó fordítva volt benne. Egy hiányossága maradt, az űrhajós kabinja. Átlátszó negyed gömb volt, de nem teljesen szabályos, így házilag nem pótolható. Összességében majdnem olyan lett, mint az eredeti és úgy is működik.

Alkatrészenként összeszedni szinte reménytelen, hiánytalan gyári állapotú meg nagyon drága és abban nem lenne semmi barkácsolni való, amit szeretek.

Szerző: MULTMENTO  2017.09.02. 06:51 3 komment

Címkék: játék régiségpiac Szünidei Matiné

A bejegyzés trackback címe:

https://multmento.blog.hu/api/trackback/id/tr112779648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aranyosfodorka · http://aranyosfodorka.blogspot.com 2017.09.02. 16:54:35

Igaz, már "nagyobbacska" lány voltam, amikor a Holdra leszálltak - de nekem nem volt ilyen járgányom. Sőt ! Nem is láttam ilyen, viszont nagyon tetszik ! Biztos sok gyerek örült anno egy ilyennek...

MULTMENTO 2017.09.09. 19:27:11

@aranyosfodorka: Nekem sem volt holdjáróm, de holdrakétám igen. Az is érdekes volt.

mickey7 · www.dunaninnendunantul.blogspot.hu 2017.10.31. 22:45:59

Anno az unokatestvéremnek volt ilyen járgánya. Megbabonázva néztük a mozgását. De rég volt...
süti beállítások módosítása