Az Újhartyáni egy napos látogatásunkról csak egyetlen posztot akartam írni, de aztán olyan sok impulzus ért bennünket, amelyből legalább trilógia lesz. Miután a vendéglátó sátraknál csillapítottuk étvágyunkat és szomjunkat a városi könyvtár kiállítótermébe mentünk képzőművészeti kiállítás megnyitóra.

kiallitas_felvonulas_tajhaz1.jpg

Beléptünk, a terembe és a szemközti falon ismerős táj és utcaképeket pillantottunk meg. A kiállítás megnyitó előadásán megtudtuk, hogy a legutóbbi alkotótáboruk Baranyában volt. Ezek után nem volt csoda, hogy ismerősek voltak a helyszínek.

kiallitas_felvonulas_tajhaz2.jpg

kiallitas_felvonulas_tajhaz3.jpg

kiallitas_felvonulas_tajhaz4.jpg

„Az alkotásokat Radóczy Károly válogatta ki, aki az ún. Magyarországi Német Festőműhelyt vezeti. Az első művészeti táborukat 2015 nyarán Újhartyánban rendezték meg, ahol a diákoknak régi fotókat kellett színesben rekonstruálni. A kiállítás bizonyítja, hogy remek ötlet a fiatalok identitását festészettel erősíteni. Az iskola fontosnak tartja, hogy a „Magyarországi Német Festőműhely” ötletét országszerte sok oktatási intézmény megismerje.” http://www.zentrum.hu/hu/2017/03/ujhartyan-a-nagyvarosban-mutatkozott-be-a-kisvaros/

Az előbbi idézetet egy fél évvel ezelőtti Budapesti kiállításukról írták, de erről a kiállításról ugyanúgy elmondható volt.

kiallitas_felvonulas_tajhaz5.jpg

kiallitas_felvonulas_tajhaz6.jpg

kiallitas_felvonulas_tajhaz7.jpg

kiallitas_felvonulas_tajhaz8.jpg

kiallitas_felvonulas_tajhaz9.jpg

kiallitas_felvonulas_tajhaz10.jpg

kiallitas_felvonulas_tajhaz11.jpg

kiallitas_felvonulas_tajhaz12.jpg

kiallitas_felvonulas_tajhaz13.jpg

kiallitas_felvonulas_tajhaz14.jpgEzt a képet feleségem kérésére fényképeztem, mert nyugdíjas korunkban egy ehhez hasonló Baranyai házban szeretne élni, alkotni….

kiallitas_felvonulas_tajhaz15.jpgEzt a képet én választottam utolsónak. Ne kérdezzétek miért, mert nem tudom szavakkal megmagyarázni.

Szerző: MULTMENTO  2017.10.04. 07:02 2 komment

Címkék: könyv szakrália Sváb fesztivál

A bejegyzés trackback címe:

https://multmento.blog.hu/api/trackback/id/tr9812888720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aranyosfodorka · http://aranyosfodorka.blogspot.com 2017.10.07. 09:04:09

Csak nem a máriakéméndi alkotótáborban készültek a képek ???!!!
Kíváncsi lennék, hol készült az a kép, melyen jövendő házatok látható - de pont olyan, mint a Szellő Fő u. 62 és 63. sz. házak (=lélekajtós)
A kálvária meg szerintem a mecseknádasdi....

MULTMENTO 2017.10.07. 16:32:02

@aranyosfodorka: Nem Máriakéménden, hanem Villányban volt az iskola képzőművészeti tábora. Fekeden is jártak, és a lélekajtós ház Fekeden készült. A kálvária szerintem is Mecseknádasd.
süti beállítások módosítása