vemend_1.jpg

Már két hónapja, hogy részt vettünk a Véménden élők, és a Véméndről kitelepítettek találkozóján. Nehéz, olyan eseményről tudósítani, melyben családi érintettségünk is van. Hetven éve történt a kitelepítés. Az egykor kitelepítetteket most gyerekeik és unokáik képviselték. Azért még akadt túlélő is. Trábert Józsi bácsi, aki könyvet is írt életéről. Josef Trabert - Die zweite Heimat című könyvének bemutatóján készítettem ezeket a képeket. A könyvbemutató Józsi bácsi unokája olvasott fel a könyvből. A könyv borítóját lánya tervezte, aki a borítóra Édesapja egykori véméndi iskolatáskáját fényképezte le. Sokat megélt iskolatáska, amelyik  még mindig sok-sok emléket őriz. A németül tudóknak tudom ajánlani a könyv recenzióját: https://www.budapester.hu/2016/08/28/eine-etwas-andere-vertriebenengeschichte . 

vemend_treffen1.jpg

vemend_treffen2.jpg

vemend_treffen3.jpg

vemend_treffen4.jpg

vemend_treffen5.jpg

vemend_treffen6.jpg

vemend_treffen7.jpg

vemend_treffen8.jpg

vemend_treffen9.jpg

vemend_treffen10.jpg

vemend_treffen11.jpg

Szerző: MULTMENTO  2017.11.04. 06:58 1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://multmento.blog.hu/api/trackback/id/tr3513114422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aranyosfodorka · http://aranyosfodorka.blogspot.com 2017.11.05. 10:52:29

Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem az efféle régiségek valóságos kincsnek tűnnek. Gyanítom, csak azért, mert valamelyest a gyerekkoromba visznek vissza. Jó a Józsi bácsinak, valaki kíváncsi volt az életére, gyerekkorára, rajzaira, megőrzött apróságaira.
Nincs mindenkinek ilyen szerencséje - habár emléke mindenkinek van.
süti beállítások módosítása