Február 18-án reggelre behavazott Budapestre ébredtem. Eszembe jutott az címben idézett kisfilm. Gondoltam a fényképezőgéppel ma a téli Budapestet fényképezem le. Mentem, de nem éreztem téli hangulatot, legalább is nem olyat, mint a címadó kis filmet nézve. Néhány képet azért készítettem napjaink téli Budapestjéről is.   

bp_telen1.jpg

bp_telen2.jpg

bp_telen3.jpg

bp_telen4.jpg

bp_telen5.jpg

bp_telen6.jpg

bp_telen7.jpg

bp_telen8.jpg

Dáloky János készítette 1940-ben ezt az érdekes snittfilmet, Látta-e már Budapestet télen? címmel, amelyhez a zenét Vincze Ottó írta. A filmnek az alkotók a „Jazz-fantázia a hóban" alcímet adták, s ehhez a zenei meghatározáshoz Kerti Lajos felvételeinek összevágásakor is tartották magukat. A Magyar Filmiroda gyártásában készült rövidfilm egyike a kor legérdekesebb alkotásainak. Forrás: http://birozoltan.blogspot.hu/2017/10/video-010-latta-e-mar-budapestet-telen.html

Szerző: MULTMENTO  2018.03.03. 06:01 2 komment

Címkék: játék épület sarokház

A bejegyzés trackback címe:

https://multmento.blog.hu/api/trackback/id/tr4313678732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aranyosfodorka · http://aranyosfodorka.blogspot.com 2018.03.03. 09:16:06

A film -szerintem- szenzációs ! Kár, hogy technikailahg nem javítottak rajta kicsit - gondolom lehetett volna (bár ehhez nem értek...)
Elgondolkodtatott, hogy miképp éltek az emberek anno, nagyon jól bemutatja a film a gazdag és a szegény réteg közti különbséget. A technika is megható(járművek, stb). De legjobban a történést aláfestő zene tetszett, Vince Ottó összeválogatott és a képekhez illő zenéje nagyszerű.Nagyon örülök, hogy megmutattad ezt a filmet, "magamtól" biztos nem bukkantam volna rá. Sok, sok gondolatot indított el a fejemben...

MULTMENTO 2018.03.03. 18:44:31

@aranyosfodorka: Örülök neki, hogy tetszett. Valójában nem volt sok időm, hogy hosszan írjak. Gondoltam ezt a rövid filmet ajánlom. Én is nagyon szeretem, minden perce élvezetes ezzel a zenével, és hozzá a képek bennem is rengeteg gondolatot ébresztettek fel.
süti beállítások módosítása