A budapesti Lehel utca 51 előtt sokszor elmegyek. Már egy ideje figyelem mi lesz vele. Az épületet már a 80 évek óta ismerem, akkor még bútorbolt működött benne, legalább is a földszintjén. Mesélték, hogy a háború előtt még bútorgyár volt. egykori tulajdonosai a Lehel utca végén még egy szép szecessziós gyárépületet építettek. Látszik még az első emeleti irodai ablakok különleges osztása. A bútorgyár a küllemén is meg akarta mutatni, hogy a gyárban nem akármilyen bútorokat készítenek.

Ma,  amikor elmentem előtte, szomorúan láttam, hogy bontják. Úgy látszik élénkül az ingatlanpiac, és egy újabb üvegcsodát építenek ennek a régi szép gyárépületnek a helyére. Kár érte.

Szerző: MULTMENTO  2012.02.20. 20:18 komment

Címkék: épület bútor sarokház

A bejegyzés trackback címe:

https://multmento.blog.hu/api/trackback/id/tr804149516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

futótűz 2012.02.21. 07:04:16

(Sosem voltam "jó Budapestből!") - most is csak annyi jutott eszembe(...) kb. "Járom az utam, a macskaöves utat (?)" -pontosítandó. Rossz aki rosszra gondol!- értsd : nem csak épületek (tárgyak) "tűnnek el"- személyek is... (de az egy más történet)

aranyosfodorka · http://aranyosfodorka.blogspot.com 2012.02.21. 08:43:36

Valóban kér érte és nem is értem az okát. Nekem legalábbis szépnek tűnik, az persze más kérdés, hogy milyen az állapota.A tulajdonosnak ha "nem éri meg" legalább a külső falakat meghagyni, akkor megette a fene az egészet. EZ az egész világ a "megéri-nem éri meg" körül forog, és akkor innen kezdve nincs miről beszélni.

MULTMENTO 2012.02.23. 17:45:37

@aranyosfodorka: Most szerencsére úgy néz kis, hogy "csak" az épület hátsó traktusát az egykori gyártócsarnokot bontják. Amennyiben megmarad az eleje és felújítják a környék legszebb épülete lesz majd.
süti beállítások módosítása