„Az 1970-es évek elején kaptam.Vigyáztam rá,most is teljes készlet,minden összerakható.A füzet 47 oldalas.” — Írta rendszereresen blogolvasó barátom és elküldete gyerekkorának egyik játékát.

Az OPTIK UNIVERSAL még az NDK ipara által készített optikai készség fejlesztő, több variációban összerakható műanyagból készült készlet. A készletből elkészíthető mind az az optikai eszköz, melyet a mellékelt összeállítási rajzok tartalmaznak. További ötletek alapján más szemléltető eszközök is elkészíthetők. A mi családunkban is volt ilyen. Nagy lelkesen összeraktuk sztero dianézőt. Úgy emlékszem egy báb mackócsalád volt a dián. Körbeadtuk mindenkinek, hogy meglássa, milyen három dimenzióban nézni egy bábfilm kockát. Több diánk nem volt, így folytatuk az átépítést. A lelkesedésünk, aztán addig tartott, míg mindet el nem készítettünk. Egyszer mindegyik eszközbe mindenki belenézett. Kivittük volna a távcsövet az udvarra is tovább játszani, de a szülők azt már nem engedték.

Még hogy abból a drága készletből valami is eltűnjön, vagy tönkremenjen. – Mondták. Mi meg aztán kint az udvaron optikai építő játék nélkül is tudtunk játszani. Elég volt hozzá egy pötyös labda.

 

Szerző: MULTMENTO  2012.03.04. 04:16 1 komment

Címkék: játék kgst

A bejegyzés trackback címe:

https://multmento.blog.hu/api/trackback/id/tr464284530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aranyosfodorka · http://aranyosfodorka.blogspot.com 2012.03.04. 09:01:09

Ezt az építő készletet nem ismerem. Vettem viszont anno az unokaöcséimnek kis gyerekmikroszkópot. Az az érzésem, hogy én jobban élveztem, mint ők.Jó is hogy felidéződött a téma, majd kikutatom, hová került, mert én még most is szívesen belekukucskálnék - olyan érdekes dolgokat láttam benne akkoriban.
süti beállítások módosítása