Ma délután elmentem a Király utcai lámpaernyő szaküzletbe. Azt gondolom ennyit válogatni vevőt még nem láttak. Válogattam a különböző típusú és nagyon szép kellemes fényt adott. A lámpabúra megfogott. Az áráról pedig kiderült, hogy 980 Ft-al a legolcsóbb lámpaernyő, állítólag a Mátyás pince rendelte, de nem vették át, így akciós áron kiárusították. Nem ilyet akartam választani, de végeredményben nekem tetszik, és ezt a projektet is befejezettnek nyilváníthatom. Ez a lámpa a feleségem nagyszülei házának a padlásáról került elő, ahonnét a Törley pezsgős üveg is. Ez a lámpa újkorában nagyszülői háló dísze lehetett. Valószínűnek tartom, hogy éppen lecserélhették a régi petróleum lámpájukat, mert bevezették a villanyt. Ez a lámpa került a szobájukba. Nagyszüleink az új csillár felavatását talán éppen Törley pezsgővel ünnepelték ?! —Talán így volt, talán nem.

Szerző: MULTMENTO  2010.09.24. 21:03 3 komment

Címkék: porcelán papír fém bútor textil öntöttvas

A bejegyzés trackback címe:

https://multmento.blog.hu/api/trackback/id/tr772321141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2010.09.25. 09:19:17

Igeeeeen!Ez az igaziiiii!
Nagyon jól néz ki, és nagyon hangulatos.Biztos elnyeri feleséged, és az egész család tetszését.

MULTMENTO 2010.09.26. 18:57:49

@sudi4: Siker, először Fanni lányom használta, mert az étkezőasztalnál, ahol tanult sötét volt, a lámpa fényénél nem rontotta a szemét. A feleségem szerint is illik a talphoz ez a lámpaernyő, és összességében nagyon tetszik neki. Csak azon csodálkozik kis feleségem, hogy miért volt ilyen díszes lámpája a nagyszülőknek abban az egyszerű kis vályogházban.

2010.10.05. 18:33:56

Nem kell semmin sem csodálkozni:-)))
süti beállítások módosítása