Blogom indulása óta többen megkeresnek levélben és segítséget kérnek abban, hogy megállapítsuk a kérdező tulajdonában levő tárgy korát és értékét. Nagyon sokszor kerülnek elő félve őrzött jelölt kerámiák, melyekről jó volna tudni az értékét. A hétvégén egy élénkszínű jelzett kerámia szobrocskának a képei kerültek hozzám. A szobrocskáról számomra rögtön az Komlós féle Art-Deco kerámiák jutottak eszembe, de aztán kiderült, hogy a jelölés nem a Komlós féle, hanem „Kolozsvári kerámia Kory” - feliratú háromszöges pecsét madárral.

Hamar elkezdtem bújni a kerámia könyveim, de sajnos nem találtam a szakirodalomban, aztán jött Fábián Sándor oldalának megtekintése, ahol a kerámiát jól be lehetett azonosítani:   
Ugyan a manufaktúra története még nincs publikálva, de mégis több a szakkönyveknél. A jelölés alapján pedig az elektronikus piactereken lehetett hasonló korú és dekorációjú szobrocskákat találni 5 és 10 ezer forint közötti áron, így röpke tíz perc alatt azonosítani lehetett a korát és értékét.

Szerző: MULTMENTO  2011.01.10. 20:20 Szólj hozzá!

Címkék: kerámia

A bejegyzés trackback címe:

https://multmento.blog.hu/api/trackback/id/tr262575070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása