Az alábbi képet baráromtól kaptam, mert őt nagyon megragadta a két egymásra dőlő kőkereszt. Igazán jó fotótéma, nekem is tetszik. Barátom eme szöveggel küldte a képet:

„A kép Gelencén készült Erdélyben. A templom szépen kőfallal van körbekerítve. Egyébként a gelencei templomban vannak a leghíresebb és legjobb állapotban meglévő szent László freskók.
Ez a két kőkereszt a templomkertben van. Sajnos nem néztem meg a feliratokat, - ezen a kiránduláson rémes gyomorrontással küzdöttem - így nem tudom, kit takar a két sírhant. De olyan, mintha egy párt alkottak volna itt a földi életükben. És halálukban is még a föléjük emelt kőkeresztek is egymáshoz bújnának! Persze ez csak az én agyamban született meg, lehet hogy nincs valóság alapjuk.”
 
Sokáig gondolkodtam, hogy itt a blogon hogyan jelentessem meg. Amennyiben bulvár jellegű blog lenne lehetett volna a bejegyzés címe: „A gelencei Rómeó és Júlia”. Amennyiben hidrológia jellegű lehetet volna: „A magas talajvíz miatt még a sírkeresztek is  megdőltek”. Tovább is ötletelhetnék, de úgy gondolom egyszerűen nézzétek a képet, és aki teheti látogassa meg Gelencét, mert ott sokminden más szépséget is láthatunk.
 
Szerző: MULTMENTO  2011.04.13. 09:44 1 komment

Címkék: temető szakrália

A bejegyzés trackback címe:

https://multmento.blog.hu/api/trackback/id/tr202822356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2011.04.13. 10:14:29

És ha már Szent László legendájáról készült freskóról van szó, akkor itt Nógrádban is látható, egészen pontosan Tereskén egy gyönyörű alkotás ebben a témában.Nincs olyan jó állapotban mint Gelencén, de aki utánaolvas, és tudja hogy mit nézzen, annak nagy élményt fog nyújtani.Most így tavasz táján jó kis kirándulási célpont.
süti beállítások módosítása