Újabban reggelente a Városligeti Tó mellett szeretek elmenni. A vízzel teli tó látványa szép, amint a felújított épületek képe látszik a tó víztükrén.

Ma a tó megdöbbentett. A tó vizét leengedték és apró halak százai vergődnek a néhány centis vízben.  Fényképezőgép nem volt nálam, de talán jobb is, mert ez valami szörnyű látvány.
Az első dolgom az volt, hogy meg is írtam az állatvédőknek a levelem:
 
Tisztelt Állatvédők !
 
Ma a városligeti tó mellett jöttem el. Megdöbbenve tapasztaltam, hogy a tó vizét leengedik, és az 5-10 cm-es vízben halak százai vergődnek a kiszáradásra várva. Több hal már megdöglött, oszlásnak indult, melynek a szaga terjed. Közben ezt a szörnyűséget már turisták is fotózzák.
Nem lehet valamit tenni ?
 
Tisztelettel: G. József
 
Jó volna valamit tenni, hogy a szerencsétlen halak ne így végezzék.
 
Képek: Augusztusban így nézett ki egy reggel a tónál
Szerző: MULTMENTO  2011.09.09. 08:17 3 komment

Címkék: épület

A bejegyzés trackback címe:

https://multmento.blog.hu/api/trackback/id/tr503212988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@X 2011.09.09. 13:34:07

Bizonyára nem a víz leengedése a problémád. Olvasom : a csónakázótavat ősszel(?) -télre leengedik. Télen csak a szökőkutas/éttermes részben van víz.(?)-stb.) Gondolom, "ahol fát vágnak,hullik a forgács is!"- ill. majd kíváncsian várom (esetleg) milyen választ kapsz.
Olvastam még ezt :
akvarista.hu/?oldal=42&uid=16103&cmd=show&id=2602

mammka2 2011.09.10. 09:00:06

Szörnyű látvány lehetett!:(
Miért nem szedték ki a halakat a víz leengedése előtt?Ez itt a kérdés...Nem csak az esztétika miatt és a halak élete, de szerintem a bűz és a tetemek...:ha hozzányúl a gyerek, nem hiszem,hogy jót tesz neki.:(
süti beállítások módosítása