sommerfest0.jpg

Szomorú kötelezettségünk szólított Baranyába június első hétvégéjén. Hagyatékot kellett felszámolni, ami igencsak komoly szívfájdalommal járt. Akkor tudtuk meg, hogy szombaton, Gyódon Sommerfest lesz. Német nemzetiségi falunap, amelyen részt kellett vennünk. Feleségemnek az ilyen rendezvényeken való részvétel munka, nekem meg a sofőr és fotós szerepkör jár osztályrészül. A rendezvényen és a faluban sétálva készítettem az alábbi fotósorozatot.

sommerfest1.jpg

sommerfest2.jpg

sommerfest3.jpg

sommerfest4.jpg

sommerfest5.jpg

sommerfest6.jpg

sommerfest7.jpg

A rendezvény ismertetője:

A 700 — lelkes Gyód községben 1994— óta folyamatosan, immár huszonegyedik alkalommal rendezzük meg június 6-án, szombaton a Sommerfest programot. A rendezvény annak idején a községi labdarúgópálya mellett épült sportöltöző átadásával indult, azóta a hagyományt folytatva évente egyre színesebb programokkal várjuk a község gyermek és felnőtt lakói mellett a szomszédos települések: Keszü, Kökény, Pellérd, Pogány, Szilvás, Bosta, Szőke, Regenye, Görcsöny és Aranyosgadány érdeklődő lakóit. Immár nyolcadik alkalommal bonyolítjuk le a Gyódról Elszármazottak Találkozóját. A találkozó célja az egymás mellett élő közösségek, települések jószomszédi kapcsolatainak szorosabbá fűzése, a helyi és kistérségi identitástudat erősítése.

sommerfest8.jpg

sommerfest9.jpg

Szándékunk, minden évben legalább egyszer a község lakóival együtt ünnepelni, felkelteni a településen élők figyelmét a programokra. Emellett fontosnak tartjuk, hogy a községünkből elszármazottakat is „hazahívjuk” Gyódra, bevonjuk őket a programfolyamba, mindezt vonzó műsorszámokkal igyekszünk elősegíteni.

sommerfest10.jpg

sommerfest11.jpg

Fontos programja a napnak a gyódi óvoda és iskola gyermekei mellett a helyi kötődéssel is rendelkező művészeti csoportok bemutatkozása, nép- és moderntánc-együttesek mutatják be közösségeik folklór-, művészeti- és kulturális életét, kötnek új ismeretségeket, barátságokat, szélesítik, bővítik kapcsolatrendszerüket.

sommerfest12.jpg

sommerfest13.jpg

sommerfest14.jpg

A nap kiemelt eseménye a Leöwey Tánccsoport fellépése. Forrás: http://gyod.hu/index.php/102-sommerfest-2015/138-sommerfest-%C3%A9s-a-gy%C3%B3dr%C3%B3l-elsz%C3%A1rmazottak-tal%C3%A1lkoz%C3%B3ja

sommerfest15.jpg

sommerfest16.jpg

Szerző: MULTMENTO  2017.06.17. 06:00 Szólj hozzá!

Címkék: épület szakrália Sváb fesztivál

A bejegyzés trackback címe:

https://multmento.blog.hu/api/trackback/id/tr5812593625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása