A bolhapiacon, az egyik eladó 500Ft-os akciót tartott. Egy nagy dobozban lehetett kutatni a különféle régiségek között. Ott akadtam rá erre a stopperórára. Nézegettem.

Nem működik, orosz stopperóra, de biztos meg lehet javítani. – Mondta az eladó.

Én meg tovább nézegettem, és engedélyt kértem a hátsó fedél kinyitására. Ott tapasztaltam, hogy az egyik szerkezeti darabon a következő felirat van: „Hier ünter ersatzstücke”. Itt vannak a pótalkatrészek, fordítottam magamban. Aztán, mint a kép mutatja meg is vásároltam.

stopper2.jpg

Otthon aztán gyönyörködtem a stopperórában, végül a régi órás barátomnak elküldtem. Ő aztán hamarosan hívott. Elmondta, hogy sajnos a pótalkatrészek fedele alatti kis rekesz már üres. A szerkezet hiányos. Működésre rá tudja venni a szerkezetet, de eredeti funkcionalitását visszaadni nem tudja. Ritka századperces osztású óra.

Azóta már elkészült a felújítás. A stopper indítható, rendesen mér. Megállításkor lenullázza a perc, és századperc mutatóit. Azért mégiscsak igen nagy hasznát veszem, mert most, hogy ránéztem látom, hogy 11, és 78 század másodperce írom már ezt a posztot.

stopper1.jpg

Szerző: MULTMENTO  2018.05.19. 07:52 2 komment

Címkék: óra régiségpiac

A bejegyzés trackback címe:

https://multmento.blog.hu/api/trackback/id/tr9713913944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aranyosfodorka · http://aranyosfodorka.blogspot.com 2018.05.19. 17:23:54

Ügyes, okos megoldás, hogy pótalkatrészt is adtak valamikor pl. egy órához. Ilyesmit ma már azt hiszem nem találsz.
Ahogy elnézem, nem tegnapi darab....

MULTMENTO 2018.05.20. 11:15:32

@aranyosfodorka: A mai mai fogyasztói szemléletnek nagyon ellentmond ez a kis fedél. A "cseregarancia" , mint modern szolgáltatás is a mai fogyasztói szokásokat tükrözi. Ha elromlik, cseréld, és ne javítsd...
süti beállítások módosítása