Egyik barátom felvetette, hogy neki a szív alakú fejfák tetszenek, elárulom többek között nekem is, ezért rakok is fel egy olyan képet, melyen szív alakú fejfa is van. A Kép a Tarjáni temetőben készült, nem is messze Körtvélyestől. A szív alakú fejfák leginkább a Balaton-felvidéken voltak divatban, de a Budapestieknek sem kell messze menni, hogy ilyen régi szív alakú fejfákat láthassanak. Máriahalom régi temetőjében többet is lehet találni, valójában azért mert ezt a "temetőt nem hasznosították újra"- előbb néptelenedett el a falu, mint mielőtt betelt volna a temetője -, így megmaradtak a XIX. századi fejfák. Tarjánban pedig azért maradtak fenn, mert itt a temető felszámolásakor volt néhány lelkes faluvédő, aki ezeket megmentette, és ugyan nem a régi helyén, de a temető egyik végében felállította őket. Nem került többe, mintha összetörve egy útalapba tették volna. Szerencsére megmaradtak, ha nem is örökre. 

 

Szerző: MULTMENTO  2010.01.26. 15:01 komment

Címkék: temető

A bejegyzés trackback címe:

https://multmento.blog.hu/api/trackback/id/tr831703781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2010.01.28. 11:48:39

Igen pont ez az. Eléggé profánul hangozhat, hogy tetszik egy sírkő, de nekem tényleg nagyon tetszenek a szív alakú sírkövek.
Köszönöm, hogy felraktad.

MULTMENTO 2010.01.28. 16:38:44

@sudi4: Eddig talán Balatonudvariban láttam a legszebb szív alakú sírköveket, az alábbi, címen még ovashatsz is róla, de ha egyszer adódik rá alakalom szívesen személyesen is bemutatom a temetőt, mert érdemes megnézni
www.geographic.hu/index.php?act=napi&rov=13&id=5108
süti beállítások módosítása