Barátom küldte az alábbi százmilliós pengőről készült fotót. Ez bizony egy igen nagy címletű papírpénz, ha a II. Világháború előtt lett volna a nagyapjáé sok mindent megkaphatott volna érte. Aztán a háború után kerülhetett rá a fényképen is látható három idézett dalszöveg részlet:

"Hiába menekülsz, hiába futsz .A sorsod elől,futni úgyse tudsz."

"Majd ha(hogyha) nékem sok pénzem lesz,felülök a repülőre."

"Ma rád gondoltam s megdobbant a szívem,oly rég volt..."
 
Elgondolkodtató, hogy miért került rá éppen ez a három nótaszöveg. Én úgy gondolom, hogy ez csakis egy kiskocsmában történhetett. Barátom nagyapja a vacsora után fröccsöt ihatott. Több pohár ital után gondolta, nótázik egy kicsit. A kezébe eső papírpénzre fel is írta azt a három nótát, melyet a kocsmazenésszel akart elhúzatni. Gondolta, mint a háború előtt majd a hegedűvonó húrjai közé teszi a pénzt. A zenész eljátssza mind a hármat, ő pedig dalol. A nótákat fel is írta a pénzre. Aztán arra jött a zenész. Főhősünk a már előkészítetett pengőt a vonóba rakta. Aztán ….
Én úgy gondolom a zenész visszaadhatta a pénzt azzal: „Ennyi pénzért én ezt a három nótát magának el nem húzom !”
Gondolom ez így történt. Amennyiben ennyi pénzért elhúzták volna barátom nagyapjának a nótáját, akkor ez a pénz nem maradhatott volna meg, és az én blogbejegyzésem sem készült volna. 

Szerző: MULTMENTO  2010.10.01. 08:11 2 komment

Címkék: papír

A bejegyzés trackback címe:

https://multmento.blog.hu/api/trackback/id/tr602336297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2010.10.01. 10:21:41

És ha főhősünk nem vitte volna szépen haza a bankókat, - amit a zenész nem fogadott el tőle - akkor az asszony húzta volna el a nótáját:-)))))

MULTMENTO 2010.10.01. 15:34:44

@sudi4: Egyetértek az előttem szólóval. Ugyanakkor megjegyezném, hogy a piaci kofa se volt jóindulatú az asszonyhoz, mert nem volt hajlandó százmillió pengőért 10 tojást adni a főhősünk feleségének, ezért a férj visszakapta a bankót vacsora helyett. :-)))))
süti beállítások módosítása