Az idei évben sokan panaszkodtak, hogy nem láttak szorgos méhecskéket. Vidéken én is ezt tapasztaltam, hogy alig találkoztam méhecskével a virágokon. Legutóbb azt olvastam, hogy a nagyvárosokban megjelentek a méhek. Ajánlat:http://nol.hu/kult/20130824-a_mehek_muzeumba_mennek.

Ezt magam is megtapasztaltam, mert a Műcsarnok hátsó bejáratánál megjelent három méhkaptár. Napközben a kaptárok mellett megjelenik egy asztal, és kis társaság népszerűsíti a városi méhészkedést. Még városban gyűjtött mézet is lehet venni.

Fogalmam sincs, hányan vásárolnak a mézből. Azt tudom, hogy én nem fogok, mert tartok annak minőségétől.

Nemrég mentem át a Vérmező parkon, ahol ringló érett. A ringló olyan bizalomgerjesztően nézett ki, hogy le is szedtem néhányat. Ezeket a ringlókat alapos mosás után megpróbáltam megenni. Undorodva köptem aztán ki a kipufogófüst ízű ringlót.

Én ezek után ebben a városi mézben sem bízok. Milyen lehet a méz abból a virágból, amely mellett autók százai mennek el?

Tisztelem a kezdeményezést. Jó az, ha az emberek mellett a méhek is hasznát látják a városi parkok virágágyásainak. Nekem nagyobb bizodalmam van a véméndi Gyuri bácsi méhei által gyűjtött mézben.   

Képek: A Műcsarnok mögötti méhészet.

mehek1.JPG

mehek2.JPG

mehek3.JPG

mehek4.JPG

mehek5.JPG

mehek6.JPG

Virágágyások a Műcsarnok közeléből.

mehek7.JPG

mehek8.JPG

mehek9.JPG

mehek10.JPG

mehek11.JPG

mehek12.JPG

mehek13.JPG

További ajánlott linkek: http://urbanplayer.hu/utca/ot-het-alatt-otven-kilo-mezet-termeltek-a-kozossegi-mehek-a-mucsarnok-mogott/#.UiBPT39MWPU

http://www.rtlklub.hu/hirek/belfold/video/217607

http://www.mucsarnok.hu/new_site/index.php?lang=hu&t=767

Szerző: MULTMENTO  2013.09.02. 07:24 2 komment

Címkék: virág emléktábla zsolnay épületkerámia

A bejegyzés trackback címe:

https://multmento.blog.hu/api/trackback/id/tr905485164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aranyosfodorka · http://aranyosfodorka.blogspot.com 2013.09.02. 21:21:59

Nem egészen újkeletű és semmiképp nem hazai gondolat. Már régebben láttam a tévében, hogy a világ több nagyvárosában magasházak, templomok tetején méhkaptárok állnak. Nem tudom, miképp alakul a mocskos városi levegő és a méz közti összefüggés, de valahogy én is jobban kedvelném a tiszta helyeken gyűjtöttet. Amúgy nagyon szép az a virágos park, ahol fotóztál....

MULTMENTO 2013.09.03. 08:21:11

@aranyosfodorka: Én is hallottam már a városi méhészkedésről. Nemcsak a méz minősége miatt aggódom, hanem a méhek egészsége miatt is. A fővárosi kutyákon is azt látom, hogy a szemük nagyon sokszor beteg a levegő miatt. Egy vidéki tisztább levegőjű városban biztosan jobban éreznék magukat a méhek.
süti beállítások módosítása