Imádok böngészni a régi képeslapok között. Legutóbb a bolhapiacon egy képeslapot is vásároltam, mert egy romantikus vízimalomról festett kép volt. Vágyam, hogy egyszer legyen egy valódi vízimalmom. Amíg az álmom megvalósul, addig jó lesz nekem az íróasztalom fölött egy vízimalom sorozat.

A képeslapom postatiszta, azaz se bélyeg, se postai bélyegző nincs rajta.

vizimalom1_1.JPG

A képeslap nagyon különös. Szerintem egy igazi szerelmi regényt mesél el. A képen egy hosszú szőke hajú leány a lábát a patakban áztatja, miközben távoli kedvesére gondol.

vizimalom2_1.JPG

Amikor megfordítjuk, egy megkezdett üzenet Nahoczky Alfonz főiskolai hallgatónak Sopronba címezve. Tokajban kezdte valaki a címzést 1920 júliusában, de a megszólításnál tovább nem jutott. Amennyiben befejezi? Hm…Talán egy bimbózó szerelemből lett volna kibontakozás.

Nem tudhatjuk, hogy mi lett volna, ha postára is adja. Azt tudjuk, hogy N. Alfonz a főiskolát befejezte, és később kohászatból ledoktorált. Dr. Nahoczky Alfonz (1898-1979), több kohászati témájú cikk és könyv szerzője komoly tudományos eredményeket ért el.

A képeslap írója? – Biztosan sokáig gondolt még Alfonzra, hisz a képeslapot nem tépte össze.

Szerző: MULTMENTO  2013.11.12. 06:24 4 komment

Címkék: papír lánykérés

A bejegyzés trackback címe:

https://multmento.blog.hu/api/trackback/id/tr225614999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aranyosfodorka · http://aranyosfodorka.blogspot.com 2013.11.12. 08:16:47

:-) Tüneményes ! Hogy miket nem találsz(ki) ! :-)

mammka2 2013.11.12. 14:33:55

Ez kész regény!!!!
Úgy tűnik,hogy én is fogok hátrahagyni el nem küldött,de megírt képeslapokat.Akkor meghagyom.:)

MULTMENTO 2013.11.12. 15:36:15

@mammka2: @aranyosfodorka: Amikor a kezemben volt a képeslap, szinte súgta hozzá a kis történetet. Néha én is úgy érzem, hogy egy-egy ilyen tárgytörténetből regényt is lehetne írni. Örülök, hogy egyperces novellám tetszett Nektek. Van még több hasonlóan régi és érdekes képeslapom. Nem tartom kizártnak hogy lesz még több hasonló kis egypercesem :-)
süti beállítások módosítása