Vasárnaponként a bolhapiacon keresgélek hasznos kiegészítőket. Egy bőr szemüvegtokot találtam, ami számomra nélkülözhetetlennek bizonyult. Rögtön meg is vásároltam. Nem szemüvegnek, mert annak már van tokom. A Pen Drive-omnak, a nagyítós zsebórámnak, és a szemüveg törlőmnek, mert azok eddig a szemüveg mellett szorongtak.

ikka_otp1.jpg

Teljesen új tokot vásároltam, valószínűleg soha nem használták. A feliratából kikövetkeztethető – OTP IKKA AJÁNDÉKSZOLGÁLAT -, hogy nem most gyártott darab. Rögtön utánanéztem, hogy milyen szolgáltatást is reklámozott.

ikka_otp2.jpgAz IKKA-utalvány (az IBUSZ Külföldi Kereskedelmi Akció főnevesült rövidítése a Monimpex-Konsumex korszak előtti időkre utal) tehát egyfajta csekk volt, amellyel a tulajdonos pontosabban: a birtokló bevásárolhatott a kizárólag dollárért árusító boltokban. Forrás: http://nol.hu/archivum/archiv-6731-2671

A szemüvegtok stílusa alapján valamikor a nyolcvanas években gyárthatták. Talán egy nyugatra disszidált kaphatta ajándékba, amikor az itthon maradt rokonságnak fizette be NSZK márkában az új autó árát.

ikka_otp3.jpg

Szerző: MULTMENTO  2018.03.14. 06:48 komment

Címkék: régiségpiac Hónap műtárgya

A bejegyzés trackback címe:

https://multmento.blog.hu/api/trackback/id/tr3213714542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása