2014.ben írtam a Damjanich utcai Bruchsteiener házról. Akkor a ház még igen rossz állapotban volt, és nem gondoltam volna, hogy meglátom még egyszer úgy, mint újkorában. Néhány hónapja aztán felállványozták, és decemberre visszakapta régi díszeit, feliratait, és színét. Amikor fényképeztem, épp elvonultak a kőművesek, és belülről is tudtam néhány képet készíteni.

bruchsteiner1.JPG

bruchsteiner2.JPG

bruchsteiner3.JPG

Ennek az épületnek szerencséje volt. Aranyosfodorkánál olvastam a Máriakéméndi és a Kishajmási Zsolnay pirogránit angyalszobrokról. Olyan jó volna egyszer azokat is ugyanúgy látni, mint újkorukban. Én ezt az alábbi felhívást elolvastam, és egy kicsinyke összeggel támogattam is a kezdeményezést: http://baranyaidombsag.ucoz.hu/news/2015-12-11-622

bruchsteiner4.JPG

bruchsteiner5.JPG

bruchsteiner6.JPG

bruchsteiner7.JPG

bruchsteiner8.JPG

bruchsteiner9.JPG

Szerző: MULTMENTO  2015.12.19. 06:25 komment

Címkék: épület emléktábla

A bejegyzés trackback címe:

https://multmento.blog.hu/api/trackback/id/tr808182654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aranyosfodorka · http://aranyosfodorka.blogspot.com 2015.12.19. 08:40:33

Nahát, micsoda meglepetés !!! És ezer köszönet érte ! Köszönöm a támogatást, köszönöm, hogy ezúton is közreadtad az ügyünket !
Ettől függetlenül: jó látni, hogy mégicsak történik néha valami pozitívum, hogy a csúf, öreg, elhanyagolt házak újra ifjúi pompájukban tündökölhetnek.Bár sok ilyesmiről tudnál a jövőben hírt adni !

MULTMENTO 2015.12.20. 15:24:16

@aranyosfodorka: Nagyon szeretném, hogy a Zsolnay angyalkáid megújuljanak. Amennyiben szükséges, még többször is megjelentetem a felhívást. Ha lesz avatás biztos, hogy arra elmegyek.

aranyosfodorka · http://aranyosfodorka.blogspot.com 2015.12.21. 08:14:50

Bárcsak már ott tartanánk (=avatás)! Én boldog lennék, ha tényleg sikerülne a dolog - de bevallom, kissé bizonytalannak érzem, ha az egyház(püspökség) egyáltalán nem támogatja az ötletet, akkor majdnem reménytelen.De nem adjuk fel !!!
süti beállítások módosítása