Pont egy hete volt egy éves a blogom. Nem akarok és nem is fogok az elmúlt egy évről sokat beszélni. Úgy gondolom kialakult a blog stílusa és témája, azaz antik, illetve retro tárgyak amatőr restaurálása, illetve megőrzése, úgy hogy a tárgy történetét is megismerhetjük. Ezen kívül kirándulásélményeket, és az ott újuló vagy épp pusztuló műemlékeket próbálom, illetve szeretném bemutatni. Reményeim szerint még jó néhány évig fogom ezt csinálni, hisz olyan tárgyak vesznek körül, melyek megérik a törődést. Amennyiben időm engedi olyan helyeket is meglátogatok, ahol sok érdekes, sokszor hányattatott sorsú műemlék van, melynek bemutatását kötelességnek érzem. Igyekszem olyan információkat adni az általam gyakran olvasott szakirodalmakból, melyek az Interneten még nem megtalálhatóak.

Mindezt a munkámon kívül szabadidőmben teszem, így senki se csodálkozzék azon, hogy néha kisebb-nagyobb kihagyásokkal kerülnek ki az újabb posztok. Akadnak segítők, követők, akik ki is segítenek, képekkel történetekkel, nekik is nagyon köszönöm, mert nélkülük tartalmatlanabb lenne ez a blog. Valószínűleg tavasszal ritkábban fogok megjelentetni újabb posztokat, mert úgy tűnik a napi fő munkámba bejövő új projektek több időt igényelnek, mint a napi nyolc óra. Végeredményben így van ez jó, hisz a munkámat is legalább annyira szeretem, mint a hobbim.  
A munka és a hobbi nagyon is összefügg. Ősszel, amikor pihenni mentünk a feleségemmel a Fertő tó mellé, a feleségem sem tudott szabadulni szakmájától, és a legközönségesebb kétnyelvű (német-magyar)  tájékoztató táblák előtt időztünk sokat. Feleségem sorolta a nyelvtani és egyéb fordítási hibákat, melyeket a műemlékek gondozói vétettek. A Fertődi Eszterházy Palota felújítása példa értékű, de az útbaigazító és tájékoztató táblák, bizony még javításra szorulnak.
Mára akkor ennyit akartam írni, meg fogadjátok szertettel ezt a képet az Eszterházy kastélyról. Biztos mindenki látott már hasonlót, de ez annyiból más, hogy magam fényképeztem.
Szerző: MULTMENTO  2011.01.22. 09:28 3 komment

Címkék: épület

A bejegyzés trackback címe:

https://multmento.blog.hu/api/trackback/id/tr182604329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kisbela 2011.01.22. 22:30:24

A másik oldalon vannak kis kő angyalkák a lépcső korláton.Az egyik ujjait véletlenül levágtuk,magasnyomású mosóval.Gondolom már elévült az ügy.Visszaragasztottam.Bő 15 évvel később is megvoltak.

@X 2011.01.26. 07:12:32

Elnézést ! -
[Demagóg szöveg lenne részemről, hogy "nem a mennyiség a fontos!-(vagy az időtartam) - "nézegetve" más blogokat is, ahol ott a "számláló" - meg a statisztika, hogy ki,mennyiszer- hányszor...és stb. ]
Nem épp' a témához kapcsolódik (?) - de van benne "pár gondolat?"
nol.hu/lap/hetvege/20110122-sorsjeggyel_a_muveszetert
(ha működik)
Ill. írtam volna ?- ( sok "esetben" ) - nekem mindig "beugrik" Ancsel Éva : Hogyan kell harangot önteni ?- c. írása.

MULTMENTO 2011.01.26. 08:00:53

@@X: Bizony, N. Kósa Judit írásait sokat olvastam, szeretm a stílusát, ez is bejött nekem is. Köszönöm.
süti beállítások módosítása