„A diavetítő az internet szerint körülbelül 40 éves. Nem ritkaság,de az a darab vetekszik a kirakati minőséggel,mintha végig a táskájában lett volna.” — Kaptam ezt a leírást, és két állapot bemutató fotót az Aspectar 150A NDK-gyártmányú diavetítőről.

Nekünk otthon magyar diavetítőnk volt, azt használtuk is nagyon sokat, és mégis újszerű állapotban van ma is. Ezek a vetítők elnyűhetetlenek, nem úgy, mint a diafilm. A 60-as években nőttem fel, én még emlékszem olyan diafilmre, mely elfüstölt, miközben még el sem olvastuk a filmkockán levő szöveget.
Amikor már a húgomnak vetítettünk a hetvenes években a filmek dobozán megjelent az „éghetetlen film” felirat.  
Azt hiszem ez a diavetítő már ilyen használatlan is marad, mert újabban én is az Interneten nézem virtuálisan ezeket a régi diafilmeket. A virtuális diafilm múzeum megtalálható itt: www.diafilmmuzeum.hu. Csak idő kérdése és újranézhetőek azok a filmek melyeket gyerekkoromban Édesanyámmal és Nagymamámmal együtt néztünk.
  
Szerző: MULTMENTO  2011.08.19. 05:14 1 komment

Címkék: üveg fém bútor koffer

A bejegyzés trackback címe:

https://multmento.blog.hu/api/trackback/id/tr663158067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@X 2011.08.19. 11:02:43

1974-ben (?) Moszkvában (?) vagy akkor Leningrádban (?) vásároltam "dianézőt!"- (múzeumban)
Maguk a "diakeretek" papírból voltak (!) -és a film sem volt védve semmivel sem. (pl. üveglappal) - viszont magát a nézőt a fény felé kellett fordítani és lehetett "gyönyörködni." :-)
Megjegyz. valahol mindez (bizonyára) meg is van... fiók aljában, vagy szekrény mélyén ?
(Most, hogy mondom... hát... nem hinném, hogy előkeresem.)
süti beállítások módosítása