„Lehet,hogy sok az optikából,de Aranyosfodorka blogodhoz való hozzászólására kerestem meg. Japán gyártmány,1970-es évek eleje.(Akkor itt ilyet venni!)

100-200-300x-os nagyítás.A gyári üveglemezek közt apró virágmaradványok vannak. A hajszál ,ceruza vastagságúnak látszik. 40 év szünet után ismét belenéztem.Tökéletes.”
Kaptam az újabb levelet baráromtól, és megint küdte gyerekkora egyik kedves játékának fényképét. Van ez így, hogy egy téma kapcsán előjönnek újabb hozzá kapcsolódó tárgyak, így volt ez nálam is. A múltkori optikai építőszekrény kapcsán is eszembe jutott a MEOSZKÓPOM. Ez is egy sztereo forgótáras dianéző volt. Nem találom sehol, pedig így felnőtt fejjel szívesen belenéznék.
Ezen felül még mikroszkópunk is volt. Nem nekem  hanem a húgom kapta ajándékba. Én is úgy voltam a mikroszkóppal, mint Aranyosfodorka. Én játszottam vele, és kerestem mindenféle rovarszárnyat, virágszirmot, és vizsgáltam a mikroszkóppal. Szerencsére a húgom még „kis alsós” volt, és nem érdekelte a mikroszkóp.
Szerző: MULTMENTO  2012.03.11. 01:12 2 komment

Címkék: játék üveg

A bejegyzés trackback címe:

https://multmento.blog.hu/api/trackback/id/tr474308184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aranyosfodorka · http://aranyosfodorka.blogspot.com 2012.03.11. 08:22:26

Valami ilyesmi volt a gyerekeké is! Komolyan elgondolkodtam a dolgon, kicsit utána kellene járni, kapható-e ma (szerintem igen) és főképp mennyiért ? Még most is képes lennék elnézelődni a benne látható parányi világ csodái között. Sokszor gondolom, kár hogy ritkán vagyunk kíváncsiak a velünk együtt élő apróságokra és részletekre. De sose érünk rá. Állandóan rohanunk. Csak azt tudnám, hová ?
süti beállítások módosítása