Évekig dolgoztam egy olyan épületben, melynek a teraszáról Budapest talán legszebb Zsolnay épületkerámiáit lehet látni. Színes cserepek és pirogránit szecessziós csúcsdíszek jellemzik. A legszebb díszeit igazán csak a magasból lehet jól szemügyre venni. Kár, hogy a környékén nincs olyan ház, amelyik tetején nyilvános kilátó lenne. Egy szálloda ugyan van vele szemben, melynek a tetején helikopter leszállópálya van. Arról szívesen készítenék egyszer képeket erről a dekoratív tetőről.

Azért a járdáról sem utolsó látvány a Királyi Postatakarék egyköri központi épülete. Ma már a Magyar Nemzeti bank egyik székháza, nem a legnagyobb, de a legszebb. Évekig volt körbekerítve, mert kerámia díszei javításra szorultak, és életveszély miatt csak védőtető alatt lehetett mellette közlekedni. A kerámia díszek is hálóval voltak körbevéve , hogy védjék a járókelőket. Most szerencsére felújítva, és az utcáról is megcsodálható.
További információk az épületről: http://www.vendegvaro.hu/postatakarek-penztar-budapest
 
Szerző: MULTMENTO  2012.05.04. 01:17 1 komment

Címkék: épület emléktábla kerámia sarokház zsolnay épületkerámia

A bejegyzés trackback címe:

https://multmento.blog.hu/api/trackback/id/tr894470690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aranyosfodorka · http://aranyosfodorka.blogspot.com 2012.05.04. 05:42:29

Ez a tetőzet annyira jellegzetes ! Nézd meg itt a pécsi postapalotát: www.szoborlap.hu/1007_angyalos_cimer_pecs_apati_abt_sandor_1904.html

Kár, hogy olyan magasan vannak ezek a tetők, hogy gazi élvezetet csak repülőről nyújtanának.
süti beállítások módosítása