Ezen a házon az építtetőnek összesen csak egy sor Zsolnay épületkerámiára futotta. A mellette levő épületeken már sokkal több díszítés található, bár azok csak múlékonyabb gipszdíszek. Eredetileg arra gondoltam, hogy majd egyben bemutatok vagy fél tucat Zsolnays épületet, melyeken csak kevés kerámia van. Aztán átnéztem az épülettel szembeni oldalra. Zsolnay kerámiát ugyan nem láttam, de más szoborcsodákat igen. Az épülettel szemben van az „Epreskert”, mely nem más, mint a Képzőművészeti egyetem alkotóhelye. Ebben a kertben formázták a Hősök terének a szobrait.

Képek : Budapest VI. kerület Bajza utcai óvodájáról, és a szemközti Epreskertről.

Szerző: MULTMENTO  2012.05.26. 01:06 1 komment

Címkék: zsolnay épületkerámia

A bejegyzés trackback címe:

https://multmento.blog.hu/api/trackback/id/tr874545327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aranyosfodorka · http://aranyosfodorka.blogspot.com 2012.05.26. 09:16:53

Egyszerűségében is szép, elegáns az épület. Sokszor elgondolkodom – habár nincsenek egészen ellenemre a modern alkotások – hogy mennyivel izgalmasabb, fantáziadúsabb, szememnek kedvesebb egy-egy ilyen stílusú épület.
süti beállítások módosítása