Már több, mint egy hónapja írtam, hogy tintenkulit vettem: http://multmento.blog.hu/2012/05/07/bolhapiaci_szerzemeny. Nagyon boldog voltam akkor, de nem sokáig. Történt, hogy napokig áztattam a tollat, de a tollban levő tinta csak nem akart kioldódni. Már lemondtam róla, hogy nekem ebből használható tintenkulim legyen. Aztán jött az interneten a keresés, és töltőtoll javítót kerestem. Meg kell hagyni nem egyszerű.  Szerencsére találtam egy fórumot, amelyiken aztán ajánlottak egy töltőtoll javítót, e_mail címmel http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9000520. A javító  válaszolt, és vállalta is a toll javítását.

Micsoda véletlenek vannak, kiderült, hogy a javító nagyapjának Tintenkuli Service volt még a két világháború között. Így egy Tintenkuli javító dinasztia legfiatalabb képviselője javította meg az én tollamat.
Mint kiderült, előző tulajdonosa tustintát töltött bele, ami csak speciális oldószerrel volt eltávolítható. Ezen kívül még erőszakosan megpróbálták szétszedni. Új hegyet is kellett bele tennie javításkor, de a végeredmény megérte. Újból szépen, egyenletesen lehet vele írni. A szakértő kezek aztán megállapították, hogy az én tintenkulim az ötvenes évekből való. Mint mondotta a gyűjteményekbe idősebb darabokat szoktak keresni. Mit nekem idősebb darab, ha ez is tökéletesen használható írásra.
Fotók: A javított Tintenkulim, az első íráspróbámmal. A javító nagyapjának egykori Tintenkuli Service
Szerző: MULTMENTO  2012.06.11. 08:39 Szólj hozzá!

Címkék: papír régiségpiac

A bejegyzés trackback címe:

https://multmento.blog.hu/api/trackback/id/tr214578042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása