Amikor 1912-ben elkészült diplomáciai botrány volt, mert az Iszlám mecseteket idézi ez az épület. Hivatalosan a vastagbőrűek háza, de mindenki csak elefántháznak hívja. Amennyiben élne benne fehér elefánt, akkor Indiában szent helyként tekintenének rá, mert azon vidék istenei fehér elefánt hátán közlekednek. Mostani formájában pedig igazi szenzációt rejt kívül belül. A külső eozinmázas díszeket most türkizkék eozinmáz borítja, melyet az 1990-es helyreállításkor kapott. Az 1912-es átadáskor kékeszöld mázú cserepek borították. Biztos szép volt akkor is, de most még szebb, mert a felújítás után kívül-belül cuki. Kívül a sok csempe, belül a cuki kis elefánt anyukájával. És nézzétek meg, milyen szépen riszálja a fenekét a legutolsó képen.

elefanthaz_16.jpg

elefanthaz_11.jpg

elefanthaz_10.jpg

elefanthaz_15.jpg

elefanthaz_19.jpg

elefanthaz_2.jpg

elefanthaz_12.jpg

Én ezen nem csodálkozom, mert a kis elefánt is nőstény, mint az anyja. Úgy látszik nem lehet elég korán kezdeni ezt a riszálást a nőstényállatoknál. (Képanyagom még mindig maradt, így remélem hamarosan folytatjuk)

Szerző: MULTMENTO  2013.04.17. 07:29 Szólj hozzá!

Címkék: épület kerámia szakrália zsolnay épületkerámia

A bejegyzés trackback címe:

https://multmento.blog.hu/api/trackback/id/tr805217524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása