Szerelmi üzeneteket szeretnék bemutatni, melyeket a Duna mentén, Budapest határán belül helyeztek el alkotóik. Gondolom a most bemutatott alkotások közül többnek nincs fennmaradási engedélye. Alkotóik sem mindig az örökkévalóságnak szánták. Némelyike biztosan csak pillanatnyi fellángolásból született. Én a BKV hajójáratán utazva ezekre felfigyeltem és megörökítettem. Egy kis kommentárt is fűzök a képekhez.

szerelmi_uz1.JPG

Ezt az alkotást a Margit sziget töltésére festette az alkotója. A MUTYI becenévre hallgatónak üzen, eme kis alkotással. Az alkotás elkészítése nem kevés időbe telhetett. Csodálkozom, hogy közben nem zavarták meg.

szerelmi_uz2.JPG

Ez az alkotás az Árpád híd pesti hídfőjénél található. Itt már egy szakítás utáni visszahívó szép üzenetet látunk. Nem túlzottan igényes munka, de a híd ezen része a nagyközönség elől elzárt, és nagy bátorság és ügyesség kellett ennek az elkészítéséhez.

szerelmi_uz3.JPG

„Lucia szeretlek” – Ez is az Árpád hídon van. Ez már a pesti oldali meder felett helyezkedik el. Gondolom alkotójának nem volt tériszonya, mert én ilyen magasra nem mennék.

szerelmi_uz4.JPG

Ez itt a KLÁRA névre keresztelt rendezvényhajó. Szilveszterkor pont erre nyertük az éjféli koccintás és Budapest éjszakai megtekintését a vízről. Gondolom tulajdonosa nem véletlenül keresztelte eme szép női névre.

szerelmi_uz5.JPG

szerelmi_uz6.JPG

Eme félig kész üzenetet az északi összekötő vasúti híd alatt láttam meg. A pár, mely az első képen még egymás mögött megy, a másodikon már összeölelkezik és csókolózik a híd alatt. Nekem a hajóról úgy tűnt.

magan_emlektabla1.JPG

magan_emlektabla2.JPG

Ez a kis emléktábla a Petőfi híd budai hídfőjét díszíti. A múlt évben készítettem e két képet róla. Komoly alpintechnikával kellett olyan magasra rögzíteni e táblát. 

Szerző: MULTMENTO  2013.05.04. 06:17 1 komment

Címkék: emléktábla lánykérés

A bejegyzés trackback címe:

https://multmento.blog.hu/api/trackback/id/tr85260044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

is 2013.05.04. 18:59:40

Az utolsóhoz elég egy létra is :)
süti beállítások módosítása