Pünkösd hétvégéjén az M6-os út mellett a töltését szinte végig végtelen pipacstenger borította. Most kellene megállni és fényképezni gondoltam, de nem lehetett. Aztán a parkolóban, ahol megálltunk, mintha megszakadt volna a pipacsok vérvörös folyama.

pipacs1.JPG 

Ezen a képen, éppen közelítek a néhány pipacshoz, mely a töltés oldalán található.

pipacs2.JPG

Távolról egész jókat tudok fotózni, de közelről.

pipacs6.JPG

Sokszor kellett próbálkoznom, mire összejött egy használható makró fotó a virágról. Nagy szerencsém volt, mert az egyik virághoz épp egy zümi közelített.

pipacs3.JPG

pipacs5.JPG

pipacs4.JPG

Falura leérve, aztán meséltük, hogy mennyi sok szép pipacsot láttunk az út szélén. „Nálunk itt falun nem lehet már találni, se pipacsot, se búzavirágot.” – Panaszkodott anyósom.

Valóban nem találtam a környéken a búzatáblák mellett, se pipacsot, se búzavirágot. Úgy néz ki a szelektív gyomirtás megtette a hatását. Csak éppen a parlagfüvet nem sikerült kiirtani. Az Amerikából behozott gyom kiirthatatlan. Sajnos ezt tapasztaltam a falu szélén. Szerencsére az út szélén még sok a pipacs.

Szerző: MULTMENTO  2013.05.23. 07:55 1 komment

Címkék: autó virág

A bejegyzés trackback címe:

https://multmento.blog.hu/api/trackback/id/tr285311915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása