Gyakran figyelem a múzeumi programokat, érdekes kiállításokat-programokat keresek. Örömmel láttam, hogy az Iparművészeti múzeum minden hónap egyik szerdáján teaház programot hirdetett. A program szerint szecessziós tárgyakra koncentrált csoportos idegenvezetés van az állandó és az időszaki kiállításokon. A szecessziót épp csak meg kellett említeni feleségemnek és máris kapható volt a rendhagyó szerda délutáni teaházra. Lehetett fényképezni is, de sajnos csak vaku nélkül. Alig sikerült használható képeket készítnem, de végül egy felejthetetlen tárlatvezetésben volt részünk. A múzeum a teaházat is szó szerint értelmezte és a kiállítások megtekintése közötti szünetben megálltunk egy terített asztalnál, ahol házi készítésű bodzás üdítő és háromféle tea közül választhattunk. Volt házi készítésű pogácsa és teasütemények. Erre a programra összesen öten voltunk kíváncsiak, így aztán azt lehet mondani, hogy degeszre ettük magunkat. Mégis a szellemi táplálék volt a legnagyobb kincs ezen a délutánon.

teahaz10.JPG

Az én kedvencem Loie Fullerről és az ő táncáról mintázott asztali lámpa volt. Mondjuk, el tudnék egy ilyet képzelni a dolgozó asztalomon. Loie Fuller táncát is szívesen nézem, szerencsére meg is található, pl. itt:

 Feleségemnek a Zsolnay virágtartó edényt hozta volna el szívesen, mert olyan jó színei vannak. Hazafele azt emlegette, hogy az milyen jól mutatna az asztal közepén. Egy jó ideig még várhat rá. A korból ugyanilyen színösszeállítással találtam már süteményes tányérkát, így hamarosan azt is bemutathatom, mint saját szerzeményt. Csak attól félek, hogy feleségem meglepetésében le fogja ejteni, és eltörik.

teahaz9.JPG

A saját képeim a kiállításról:

teahaz3.JPG

teahaz4.JPG

teahaz5.JPG

teahaz6.JPG

teahaz7.JPG

teahaz8.JPG

A belépő jegyeink, és a szórólap az időszakos kiállításról:

teahaz1.JPG

teahaz2.JPG

Szerző: MULTMENTO  2013.06.09. 05:03 komment

Címkék: üveg porcelán épület bútor zsolnay épületkerámia

A bejegyzés trackback címe:

https://multmento.blog.hu/api/trackback/id/tr825348762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aranyosfodorka · http://aranyosfodorka.blogspot.com 2013.06.09. 20:49:45

Valóban nagyon szép az a táncos-lámpa ! Finom, kecsek - szinte légies, habár fém...És hát igen, a Zsolnayk szépek. Elfogult vagyok.
süti beállítások módosítása