Hegyek völgyek között, ahol vonat is zakatol, ott foglaltam én szállást a kis családunknak. Sokat keresgéltem olyan helyet, ahol reggeli is van, meg is fizethető, és könnyen elérhetőek a Nógrád megyei látnivalók.

Ez volt a reklámszöveg: „Egy nagyon kedves, hangulatos erdei panzióban kínálunk szálláshelyet, üdülési lehetőséget egész évben. A Feketevölgy Panzió (volt VILATI üdülő) a Börzsöny hegység északi részén, Kemence községtől (Pest megye) 5 km-re található. Távol a nagyvárosok zajától, rossz levegőjétől, természetvédelmi területen a Csarna (Fekete)- patak völgyében bújik meg. Fenyőkkel körülvett, alpesi tetős épületünkben 2 ágyas szobáink mellett 3-4 fős családi szobákkal is várjuk a kisgyermekes családokat és a természet szerelmeseit. Kényelmes szobáink zuhanyzóval és wc-vel felszereltek, tv, telefon is található bennük.” Forrás: http://www.feketevolgy.hu/hu/index.php

feketevolgy4.jpg

A valóság ?!.

Késő délután megérkeztünk. A településtől tényleg 5 km-t mentünk hangulatos keskeny kis úton az erdőn át. Az út mellett kisvasút sínpárja, és egy romantikus kis patak. A szobánkkal nem is volt baj, bár a szobákhoz szappant és sampont nem adtak, mint más panziókban. Az első meglepetés a vacsoránál ért bennünket, az étlapon alig egy oldalnyi étel, azok közül is a fele nincs, mert a csirkehúsuk elfogyott. Gondoltuk, sebaj, majd kibírjuk reggelig, amikor is bőséges svédasztalos reggelit ígértek.

feketevolgy10.jpg

A kerti uszodában úsztam is, bár a medence hosszúsága miatt inkább a fordulást lehetett gyakorolni.

feketevolgy2.jpg

A TV a szobában? Feleségem nézte volna a híreket, anyanyelvén németül nézett volna műsorokat, mint itt Budapesten megszokta. Valójában egyetlen egy adó a magyar kereskedelmi TV2 jött be.

feketevolgy5.jpg

Reggel már mentünk volna kirándulni akár nyolckor, de csak ½ 9-kor kezdődött a reggeli. Megdöbbentünk a svéd asztal szegénységén. Péksütemény nem volt, de kenyérből is csak a fehér kenyér volt. Az is legalább három napos. Egyetlen meleg étel a tojásrántotta, második nap reggelijén már az sem volt. Én reggelre kaukázusi kefirt szoktam enni müzlivel, ehhez hasonlónak nyoma sem volt az asztalon. Azt gondolom, ha legközelebb Nógrádba megyünk más szállást választok.

feketevolgy3.jpg

A szállásunk különlegessége a domboldalba vezető lépcsősor. Sokat gondolkodtunk, hogy miért épülhetett, aztán megtudtuk az igazságot. Amikor még vállalati üdülő volt, a lépcsősor végén volt a dohányzó, ahol az urak az üdülőktől elkülönülve tudták megbeszélni a vállalat ügyes bajos dolgait. Az biztos, hogy nem két fillér volt ennek a három emelet hosszú lépcsősornak az elkészítése?!.

feketevolgy7.jpgA kemencei kisvasút felújított vége.

feketevolgy1.jpg

feketevolgy6.jpg

feketevolgy8.jpg

feketevolgy9.jpg

feketevolgy11.jpg

feketevolgy12.jpg

Szerző: MULTMENTO  2013.08.30. 06:45 2 komment

Címkék: fa virág épület

A bejegyzés trackback címe:

https://multmento.blog.hu/api/trackback/id/tr775476447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aranyosfodorka · http://aranyosfodorka.blogspot.com 2013.08.30. 18:48:28

Mint látom a hivatkozott oldalon, ez "kitűnő" és "nagyon jó" minősítésű szálláshely. Akkor most képzeld el, milyen lehet a többi....
Esetleg a facebookon nem néztél utána ? Csak volt már ott vaslaki, aki leírta/elmondta a lesújtó véleményét...
Még szerencse, hogy a jó levegőért nem kellett valami különdíjat fizetni.

MULTMENTO 2013.08.31. 08:49:20

@aranyosfodorka: Máskor is hasonlóan nézek utána, és mégis jó volt. Ebben az esetben mellényúltam. Egy olyan héten voltunk, amikor a szálló 10%-os telítettséggel üzemelt. Az is lehet, hogy telt ház esetén jobb.
A jó levegő, a csend és a szocreál feeling ott volt. Ezekért végül is megérte.
süti beállítások módosítása