Dunakanyari kirándulásunk utolsó állomása volt Zebegény. Eredetileg kerékpáron akartuk felkeresni, de aztán látva a kerékpárút pocsolyáit, inkább az autót választottuk.

zebegeny1.JPG

zebegeny2.JPG

Hiszen ez úgy néz ki, mint egy Kós Károly féle református templom!  - Mondtuk szinte egyszerre feleségemmel. Aztán kiderült Kós Károly egyetlen egyszer katolikus templomot is tervezett.

zebegeny3.JPG

 

zebegeny4.JPG

„1908-1910. között Havas Boldogasszony tiszteletére épült a zebegényi plébánia templom, Kós Károly erdélyi polihisztor (építész, író, néprajztudós) és Jánszky Béla tervei alapján szecessziós stílusban az erdélyi templomok mintájára. Freskóit kőrösfői Krisch Aladár tervei alapján tanítványai készítették Leszkovszky György tanársegéd festőművész irányításával.” Forrás: http://zebegeny.hu/helytortenet

zebegeny6.JPG

Ez a szűk kis utca vezet fel a kálvária hegyre. A kálváriáról készítettem fotósorozatot is. Akit érkel itt meg is tekintheti: http://csendhegyek.blogspot.hu/2014/02/zebegeny-kalvaria.html

zebegeny7.JPG

zebegeny8.JPG

zebegeny9.JPG

A kálvária hegyi kilátóból csodálatos a panoráma. Olyan csodaszép egy falu ez, hogy mindketten el tudnánk képzelni itt az életünket.

zebegeny12.JPG

zebegeny13.JPGLe is fényképeztem kettő remek patakparti házat. Már csak sok-sok pénzt kell gyűjtenünk hozzá.

zebegeny10.JPG

zebegeny11.JPG

Szerző: MULTMENTO  2014.03.01. 05:44 1 komment

Címkék: épület emléktábla szecessziós épületdíszek

A bejegyzés trackback címe:

https://multmento.blog.hu/api/trackback/id/tr415828782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aranyosfodorka · http://aranyosfodorka.blogspot.com 2014.03.01. 18:38:26

Nagyon tetszenek azok a képek, ahol messzi a Dunát látni !
süti beállítások módosítása