A Kós Károly sétány munkába menet és munkából jövet útba esik. Kós Károly az előző századfordulóhoz és Erdélyhez kötődő építész, ezt jól szimbolizálja a sétány névadójának emléktáblája.

kos_setany1.JPG

kos_setany2.JPG

A sétányra a Hősök tere felől egy romantikus historizáló hídon jutunk. A sétányra betérve aztán majd hanyatt esünk, mert az előző századforduló hangulata helyett, modern piros padsor látványa fogad. Egy igazi időugrás az ifjúkoromba. Amikor én 1976-ban életemben először nyári építőtáborban voltam, az építőtábor melletti kastélyparkban pont ilyen modern padok voltak. Ej, azok a régi nyarak. A tábortűz körül pol-beat dalokat énekeltünk a szomszéd lány építőtábor tagjaival. A közös éneklés, és a hőséget sugárzó tábortűztől több pár vonult el a parkba, hogy keressen magának egy üres padot. Hej ha akkor annyi üres pad lett volna, mint itt a Kós Károly sétányon! Talán az én mesém is tovább tartott volna.  Ajánlat: http://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%B3s_K%C3%A1roly_(%C3%A9p%C3%ADt%C3%A9sz)

padsor1.JPG

 

padsor2.JPG

padsor3.JPG

piros_pad.JPG

Szerző: MULTMENTO  2014.06.18. 06:33 2 komment

Címkék: fa emléktábla

A bejegyzés trackback címe:

https://multmento.blog.hu/api/trackback/id/tr726296182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aranyosfodorka · http://aranyosfodorka.blogspot.com 2014.06.18. 10:45:19

Irigyellek benneteket - vagy nagyon friss a festés, vagy nem járnak arra firka-mániás fiatalok, akiknek elfelejtették megtanítani, hogy nem a pad támlája szolgál (kényelmetlen) ülésre és az ülőke nem lábtartó...
Ugyanis én ezt látom Pécsett. A fiatalok nem tudják hogyan kell a padon ülni - s mert a támlán ülni kényelmetlen, bosszúból még a tetejében jól összefestékezik.....

MULTMENTO 2014.06.18. 20:40:14

@aranyosfodorka: Nálunk is csak a ligetben van évente lefestve. Más eldugottabb helyeken tele van firkálva, és a legtöbb helyen csak a vasbeton lábak vannak a rozsdás csavarokkal.
süti beállítások módosítása