Munkába menet a Lehel úton egy nagypaneles lakótelep mellett megyek el. Nem gondoltam, hogy valaha fényképezni fogom, mert az a tipikus tízemeletes beton panel, amiből Dunát lehet rekeszteni. Két éve aztán a lakótelep a panelfelújítás alá esett, és körbeszigetelték az épületeket. Színes lett, és modern minták is kerültek rá. Így már egész elviselhető.

hatora1.JPG

hatora2.JPG

hatora3.JPG

Munkába menet, ha hét után érek az utolsó panelhez - innét már csak néhány perc az irodaház ahol dolgozom -, még a napóráról is leolvashatom a „pontos időt”.

hatora4.JPG

hatora5.JPG

Ha hazafele megyek, akkor már hiába süt a nap, a napóra már nem mutatja az időt, hisz sugarai a panel túlsó oldalát világítják meg. Nekem ekkor Koch Valéria Huncutka című verse jut eszembe.  

hatora6.JPG

hatora7.JPG

Szerző: MULTMENTO  2015.06.20. 06:00 2 komment

Címkék: könyv épület sarokház

A bejegyzés trackback címe:

https://multmento.blog.hu/api/trackback/id/tr347542364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aranyosfodorka · http://aranyosfodorka.blogspot.com 2015.06.20. 15:51:52

Az első képen nem is láttam... aztán a másodikon már igen. Vajon a jeleket/számokat miért nem lehet valami élénkebb színnel felfesteni ?

MULTMENTO 2015.06.22. 08:44:41

@aranyosfodorka: Amikor először észrevettem még élénkebbek voltak a napok, de aztán a nap kiszívta a színeket. Sajnos ilyen rossz minőségű festéket használtak. Mondhatni tipikus magyar: jó ötlet, rossz kivitelezés.
süti beállítások módosítása