Nemrég az angoltanárnőmmel beszélgettünk budapesti és nemzetközi szállodákról. A tanárnő legfrissebb szállodai élménye a Hercegprímás utcai Aria szállóban volt. Mesélte, hogy az épületet nagyon szépen restaurálták, és csodálatosak a termei, és a tetőteraszának panorámája a Bazilikával felejthetetlen.

Én elmeséltem, hogy két éve fényképeztem ennek a szállodának az építkezését, és a szálloda egy lebontott épület helyén épült, eredeti cikkem róla: http://multmento.blog.hu/2013/12/11/epitkezesek_az_otodik_keruletben. A tanárnő nem akarta elhinni, hogy új építésű szállodáról van szó. Az előtte és utána fotóm, azért elég meggyőző.

elotte_utana1.JPG

A szállodáról szóló ismertetőkben nem is nagyon derül ki, hogy itt egy új építkezésről van szó, mely az eredetileg itt állt épületet megtévesztésig utánozza.

elotte_utana2.JPG

elotte_utana3.JPG

elotte_utana4.JPG

elotte_utana5.JPG 

A Hercegprímás utca eredetileg eklektikus stílusú épületének múltjáról kevés adatunk van, az viszont biztos, hogy az elmúlt években üresen, életveszélyesen állt a ház, az Aria Hotel létrehozásával pedig szerették volna, ha nem is eredeti képére formálni a homlokzatot, de nagyon hasonlóra ahhoz, illeszkedvén a budapesti utcaképbe. A hotelbe belépvén belsőudvaros polgári bérházat láthatunk, luxuskivitelben. A recepció nincs központi helyen, ezzel is utalnak a jellegre, hogy nem kell vigyázzba vágniuk magukat se a szállóvendégeknek, se majd a hamarosan nyíló étterem, vagy rooftop bár látogatóinak. A recepció nem oltár, az Aria pedig nem csak egy hotel, hanem egy nagyvárosi találkozóhely is. A butikhotel egésze zenés tematikára épül, s ez már a lobbyban is erősen megjelenik, a zongorabillentyűket formáló padlózat miatt.

elotte_utana6.JPG

elotte_utana7.JPG

elotte_utana8.JPG

elotte_utana9.JPG

A szállodáról szóló dőlt betűs rész és a belső képek forrásai: http://welovebudapest.com/hotelek.szallasok/tetotol.talpig.bejartuk.az.aria.hotelt ; http://www.ariahotelbudapest.com/#

Szerző: MULTMENTO  2016.03.19. 07:14 1 komment

Címkék: épület

A bejegyzés trackback címe:

https://multmento.blog.hu/api/trackback/id/tr488476578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aranyosfodorka · http://aranyosfodorka.blogspot.com 2016.03.19. 19:49:27

Végre valami jó hír! Végre valami normális dolog! Már az ember ezen is elámul, hogy volt valakiben annyi jó érzés, hogy a régiségek közé nem egy undormány modern izét épített be. És a régimódi külső nyilván abszolút modern belsőt takar...
Hát így is lehet. Milyen kár, hogy ez a ház csak kivétel...
süti beállítások módosítása