rakodovagany1.jpg

Ilyen rakodóvágányos játékom nekem is volt. Apám hozta a városból csak úgy az egyik fizetésnapon ajándékba.  Még alsó tagozatos voltam, és gyakran mentünk ki a vasútállomásra figyelni a tehervonatokat. Akkor az osztályból szinte mindenki vasutas akart lenni, így kézenfekvő volt, hogy ez a játék tetszeni fog nekem is. Játszottam is vele, egy keveset. Sokat nem, mert nem sokáig működött rendeltetésszerűen.

rakodovagany2.jpg

Miki barátom sem hiánytalan, hibátlan állapotban talált rá. A mozdony egyik kereke is hiányzott, de Miki egy régi kétforintossal megoldotta a hiányt. Az utolsó képen még egy ideiglenes műanyag kerék látható, a végleges kétforintosról Miki lereszelte a feliratot és kiélezte a külső peremét.Ez kell, hogy be tudjon fordulni! Aztán sokáig tisztította, és állította be, hogy a vonat úgy működjön, mint újkorában.

 rakodovagany4.jpg

rakodovagany5.jpg

Az övé nem lett olyan újszerű, mint ebben a kis videóban szereplő társa, Ugyanakkor gyönyörködni benne, és visszaidézni az a boldog gyerekkort ugyanúgy lehet.

 

Szerző: MULTMENTO  2017.08.23. 06:52 2 komment

Címkék: játék fém Szünidei Matiné

A bejegyzés trackback címe:

https://multmento.blog.hu/api/trackback/id/tr6912764474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aranyosfodorka · http://aranyosfodorka.blogspot.com 2017.08.24. 20:58:18

Nekünk ugyan sosem volt kisvonatunk, de már kétszer voltam a vasút-makett kiállításon - nagyon élvezem az ilyen kis játékokat (még ma is):-)

MULTMENTO 2017.08.30. 08:06:17

@aranyosfodorka: Én a lányomnak hoztam egyszer ajándékba egy kisvasút modellt. Olyan nagy sikere volt, hogy utána a kishúgától elkezdve az unokatestvérekig mindenki kedvence lett.
süti beállítások módosítása