Blickpunkt díjátadón voltunk. A Blickpunkt ismertetője: A Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ és Könyvtár online fotópályázatán mindenki nevezhet, aki rendelkezik saját készítésű fényképpel, vagy elkészít minimum két saját képből és egy feliratból álló képeslapot, illetve felújít egy archív fotót. A képek témájának minden esetben a magyarországi németséggel kell kapcsolatosnak lennie. Kategóriánként 101 euró a díj, illetve értékes ajándékokat is nyerhetnek a résztvevők! A legjobb képek a Blickpunkt-falinaptárba is bekerülnek! Forrás: http://www.zentrum.hu/hu/2017/10/blickpunkt-tizedszerre-is/

blickpunkt1.jpgA Műcsarnokban volt a kiállítás és a díjátadó. A kapuban hosszan kellett sorba állni, hogy bejussunk. A sor végéről fényképeztem a bejáratot.

blickpunkt2.jpgAz előadóteremhez vezető folyosó, és a Zentrum standja, ahol már árusították a díjazott képekből összeállított jövő évi naptárat.

blickpunkt3.jpgFilmesből, és fotósból is volt bőven.

blickpunkt4.jpgÉppen kezdődik a díjátadó gála.

blickpunkt5.jpgItt a szelfi kategória képeinek egy részét vetítik ki. Úgy látszik már a magyarországi németek körében is népszerű ez a műfaj.

blickpunkt6.jpgEzen már a szelfi kategória díjnyertes képe is rajta van kicsiben.

blickpunkt7.jpgItt egy képen szelfi kategória győztes képe, és készítője. Stílszerűen kék szelfikészítő fényképezőgépet kapott jutalmul.

blickpunkt8.jpgAkár az én blogom szlogenje is lehetne ennek a képnek a szövege.

blickpunkt9.jpgItt készül a csoportkép az összes díjazottról.

blickpunkt10.jpgItt, aki a harmonika játékával az egész díjátadót felejthetetlenné tette.  

Aki meg szeretné nézni a díjnyertes képeket itt megteheti: http://www.zentrum.hu/hu/2017/11/a-blickpunkt-2017-dijazottjai/

Szerző: MULTMENTO  2017.11.15. 06:11 komment

Címkék: Sváb fesztivál

A bejegyzés trackback címe:

https://multmento.blog.hu/api/trackback/id/tr3113239921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aranyosfodorka · http://aranyosfodorka.blogspot.com 2017.11.15. 19:19:25

Azon a díjnyertes, kék tejeskannás képen olyan tejeskanna látható pont, amilyen a miénk is volt ! Néha elgondolkodom, hogy én és az emlékeim már mennyire a "régiség" kategóriába tartozunk.
A jó hangulatú zenét kicsit irigylem....

MULTMENTO 2017.11.16. 07:49:52

@aranyosfodorka: Nekünk is ilyen kék tejeskannánk volt. A másik érdekes megfigyelésem, hogy Tolna és Baranya sváb tájházaiban, szinte mindenütt kék tejeskanna van kiállítva. Pest megyében már megjelenik a piros és fehér is. Még a ceglédi kannára is jellemző, hogy délen a kék változatát tartották, északon meg a pirosat. Megdöbbentő volt, hogy egyetlen harmonikás milyen hatást tudott elérni. A temetői képsorozatnál mindenki magába fordult, aztán kis hatásszünet után az esküvői, vidámparki képeknél már együtt vigadtunk.
süti beállítások módosítása