Még mindig vannak a múlt évről bemutatandó régiségeim. A múlt évben gyarapodott a német feliratú textilgyűjteményünk. Bővül, és emiatt tárolni, és rendszerezni kell minden egyes megszerzett darabot. Egy bőröndöt már restauráltam erre a célra, de az is betelt. Kellett egy újabb bőrönd, amibe az újabb textilek gyűjthetőek, és a darab a lakásképet sem rontja. Találtam is egy antik bőröndöt, valódi bőr. Bőr bőrönd restaurálásban már van gyakorlatom, hisz egy kis iskolatáskát már megmentettem az enyészettől. Tisztító folyadékot, és bőrolajt sem kellett vennem, mert maradt még az előző felújításából.

borond_restauralas1.jpg

Így aztán megint van egy régi felújított bőröndöm. Kár, hogy a felújítás során nem mesélt nekem. Biztosan sokat tudna mesélni, mert már vagy 100 éve születhetett. Pipere bőrönd volt egykor. A tükör helye, és a piperedobozok, fésűk helye még nyomokban felfedezhető benne. Sokat használhatták, és sokat hordozhatták. Egyszer már fel is újították, mert a fogóját rögzítő bal oldali fület már cserélték.

borond_restauralas2.jpg

borond_restauralas3.jpg

Most egy ideig elég lesz a lassan, de biztosan gyarapodó textilgyűjteményünkhöz.  

borond_restauralas4.jpg

Szerző: MULTMENTO  2018.01.10. 06:19 2 komment

Címkék: barkács koffer pipere régiségpiac Hónap műtárgya

A bejegyzés trackback címe:

https://multmento.blog.hu/api/trackback/id/tr7013554031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aranyosfodorka · http://aranyosfodorka.blogspot.com 2018.01.11. 06:44:55

Lassan már lesz egy kiállításra való anyagod ? :-)
Jól sikerült a felújítás.

MULTMENTO 2018.01.11. 12:53:22

@aranyosfodorka: Igen, ez a cél, hogy legyen egy kiállítás. Ezen fölül szülessen egy könyv elemzéssel, és összehasonlításokkal :-)
süti beállítások módosítása