Ma délelőtt, mint hétvégén szokásom, kikapcsolódásképpen is főztem, s ehhez most is használtam fakanalat. Bizony ez az egyik leggyakrabban használt tárgy a konyhában, és általában több darab is van belőle. Mióta önálló háztartásunk van – ennek pedig már vagy 25 éve – gond volt a fakanalak praktikus tárolása. Eleinte a fiókban tartottuk, de állandóan ki-be húzni, ez nem volt praktikus, így született meg az elhatározás, egy falra szerelhető fakanáltartóra. Az első fakanáltartót a Boszorkánykonyhában vettük meg, egyszerű, fehér, falra szerelhető. Használtuk is sokat, de sajnos hamar kinőttük, mert a fakanalak száma egyre nőtt, a hely pedig változatlan maradt. Aztán a fakanáltartó helyére állószekrény került, így lekerült a konyhapultra, ahol meg állandóan a feldőlés veszélye fenyegette. A következő fakanáltartó, egy egyszerű fazekas népi köcsög lett, igazán jól mutatnak benne a fakanalak. A köcsögünket egyre jobban féltettem, mert mindig azt láttam, hogy egyszer valaki fel fogja dönteni és eltörik, egy törött köcsöggel meg mit kezdjünk. A megoldás nemrég jött, egy használtcikk kereskedésben találtam ezt az Art Deco kancsót, a kispesti Gránit gyár terméke, ugyan semmi baja sincs, akár rendeltetésének megfelelően is lehetne használni, de úgy gondolom ennél jobb és praktikusabb fakanáltartót nem találtam volna. Az érdekesség pedig, hogy míg az első fali fakanáltartónk a 90-es évek elején 2000 Ft-ba került, a következő 100 év körüli köcsögünk 2008-ban 1200 Ft, a Gránit kancsóért pedig 750 Ft-ot kértek múlt év nyarán. Hiába egyre használhatóbb fakanáltartó, egyre olcsóbban. Bárcsak minden így történne!

Szerző: MULTMENTO  2010.03.06. 16:59 komment

Címkék: porcelán kerámia

A bejegyzés trackback címe:

https://multmento.blog.hu/api/trackback/id/tr391814141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2010.03.07. 14:36:34

Nekem a cserép-köcsög fakanál tartó tetszik. De ez szubjektív.

szilvi.g 2010.03.07. 19:54:11

Egyetértek sudi4-el, valóban az illik legjobban a fához, de érthető, hogy Józsi féltette a feldőléstől, elvégre egy 100 éves darabról van szó...

2010.03.08. 11:20:29

@szilvi.g: Ez tényleg így van. A 100 éves darabokra vigyázni kell. Én is jártam már hasonlóképpen. Nekem is volt egy ilyen fazekam, és beleültettem egy muskátlit. Naná, hogy pont az dőlt föl a sok cserepem közül, és ez tört ripityomra. Nagyon sajnáltam.
süti beállítások módosítása