Nemrég a 60 éves mackónk felújításáról írtam, aztán a lányom születésnapján egy újabb mackó érkezett ajándékként hozzánk. Nem akármilyen mackó ez, a lányom rögtön Mackó Úrnak kezdte nevezni. Megszolgál az Úr elnevezésre, hisz igazi Úri világban született. A mackóhoz lányom kapott egy történetet is. A mackót eredeti tulajdonosa még az I. Világháború előtt kapta, és gyereklányként végig izgulta vele az első világháborút, és meglett nőként a II. Világháborút. A mackót a VII. kerületi retro boltba az eredeti tulajdonos férje vitte be, mert meghalt a felesége, és úgy gondolta, jó lenne, ha egy új gazda befogadná. Lányom barátnője vette meg a kis történettel, és lányomnak adat ajándéknak, aki azóta is féltő gonddal őrzi.

Nemrég a mackó egyik fülén észrevette a lányom, hogy félig leszakadt varrásnál. Össze is ült a családi konzílium, hogy mi történjen a beteggel. Lányom szerint legjobb lenne a mackó restaurátorhoz vinni. Szerintem Mackó Úr füle házilag is javítható, mert tudom, hogy Anyósom olyan szépen tud varrni, stoppolni, hogy szinte észrevétlen lesz a javítás. Szerencsére a lányom rám hallgatott így az Úr most visszavarrt füllel tovább szolgál.
A Mackó új társat is kapott, Mazsola személyében. Mazsola örökzöld magyar mesehős, gyerekkorunk TV Sztárja. Csodálkoztam is, hogy lányom ezt szerette meg, és nem modern mesehősöket kért. Mazsolát is befogadta a család, lányom éjszakánként az ágyába is beviszi. Mackó Úr persze védett korban van, így ő csak az éjjeliszekrényen őrzi lányom álmát.

Szerző: MULTMENTO  2010.08.19. 08:58 Szólj hozzá!

Címkék: textil

A bejegyzés trackback címe:

https://multmento.blog.hu/api/trackback/id/tr652232367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása