Hónapok óta a munkahelyemen is határidős munkák miatt vagyok százhúsz százalékon. Otthon meg a feleségem rángatott bele Koch Valéria emlékkiállításának, és emlékműsorának előkészítésébe. Szívesen csináltam, hisz a családdal együtt Valéria baráti köréhez tartoztunk. Budapesti családunk szabad idejében azon dolgozott, hogy ez a program összejöjjön. Az előadás alatt technikusként működtem közre. kedvcsinálónak néhány képet is készítettem. Akit érdekel a kiállítás még megtekinthető márciusban Budapesten. Később Baján és Pécsen is bemutatásra kerül.

koch_vali1.jpg

2018. február 28-án, Koch Valéria halálának 20. évfordulóján kiállítással egybekötött emlékestet rendez a Zentrum, mely egyben első állomása a költő életművét méltató rendezvénysorozatnak. 

koch_vali2.jpg

Az ELTE Magyarországi Német Kutatóközpontja, a Magyarországi Német Írók és Művészek Szövetsége és a költő hagyatéka gondozói együttműködésének eredménye az a vándorkiállítás, amely fényképek, a művekből merített és a költőt méltató idézetek, tárgyi emlékek segítségével tárja az olvasó elé az életpálya állomásait, az írónő sokoldalú munkásságát, érdeklődését, érzékeny és sziporkázó személyiségét.

koch_vali3.jpg

Az est gerincét egy képes-hangos prezentáció alkotja: Az életpálya fontos állomásait fényképek, a témához kapcsolódó idézetek, kézirat-részletek jelenítik meg és az ezekhez kapcsolódó élő költői szó. Hatásukat, növeli majd, hogy a maguk választotta szövegeket az ELTE egykori és mai német nemzetiségi szakos hallgatói, a Koch Valéria díj több kitüntetettje és a kiállítás és az est megálmodói és moderátorai, Wolfart-Stang Mária, Erb Maria és Schuth János adják elő. Forrás: http://www.zentrum.hu/hu/2018/01/koch-valeria-emlekest-es-kiallitas/

koch_vali4.jpg

koch_vali5.jpg

koch_vali6.jpg

koch_vali7.jpg

utban_a_csond_fele.jpg

Szerző: MULTMENTO  2018.03.07. 06:10 2 komment

Címkék: könyv emléktábla

A bejegyzés trackback címe:

https://multmento.blog.hu/api/trackback/id/tr7913708754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aranyosfodorka · http://aranyosfodorka.blogspot.com 2018.03.11. 08:51:51

Kérlek, szólj amikor Pécsre jön a kiállítás - ha tudsz majd róla....Szeretném megnézni.
És vajon miért nem találok a wikipediában leírást Koch Valériáról ?

MULTMENTO 2018.03.12. 18:34:46

@aranyosfodorka: Mindenképpen szólni fogok. Remélem én is le tudok majd menni arra a megnyitóra is. Majd lesz biztosan a Wikipediaban is Koch Valériáról szócikk, hisz már iskola, könyvtár és nemzetiségi díj is viseli a nevét.
süti beállítások módosítása