Gondolom többen vannak, akik azon gondolkoznak, hogy mivel lepjék meg kedvesüket Valentin napra. Általában a sok gondolkozás eredményeképp marad a virágcsokor. Szép is egy sok virágból álló csokor, de bizony annak ilyenkor fel is megy az ára. Egy kis ötlettel, és kevés pénzzel kreatívan is megoldható az ajándékozás. Egy szál virággal is kifejezhetjük érzéseinket, és még ezt a hatást meg is hosszabbíthatjuk, ha a virágot úgy adjuk át, hogy az tovább maradjon friss és szép. Amennyiben a vízbe olyan anyagokat teszünk, amik megakadályozzák a virágot pusztító gombák és egyéb élősködők elszaporodását, a virágunk tartós és üde maradhat hosszú ideig.  A hosszú bevezetés után röviden leírom, hogyan lehet ezt gyorsan és egyszerűen megvalósítani. Vegyünk két darab régi, már nem használt rézpénzt, én ehhez a múltból megmaradt réz kétforintost vettem. A réz a virág vizében képes olyan vegyületeket képezni, melyek a rothadást megakadályozzák, így a virágunk szép marad. A Valentin napi ajándék pedig lehet egy egyszerű váza + kettő rézpénz + egy szál virág. Valójában nem is kerül sokba és mégis egyedi. Remélem férfitársaim is sikert tudnak ezzel a kis ötlettel elérni, feltéve persze, ha még őriznek két bélást a ládafiában.

A képen egy hengeres vázában van egyetlen szál rózsa, mely színével egy kicsit feldobja ezt a téli estét. A váza alján kivehető a vízben a kettő darab rézpénz. A valóságban külön élmény csodálni a víz alatti rézpénzeket. Természetesen a vízbe rézdrót is rakható, az még olcsóbb, de egy igazi rézpénz az mégis más.  

A virágvásárlásra természetesen nagyon oda kell figyelni, hogy friss és egészséges virágot vegyünk. Én még 25 évvel ezelőtt hallottam egy szakértőtől, hogy a virág feje alatti szárat kell figyelni, ha az elvékonyodott, akkor már régebb óta van a virág az üzletben és nem szabad megvenni, én azóta figyelem a virág alatti részt és úgy tűnik bejön, a virág, amit választok sokáig szép szokott maradni. Azért van egy törzshelyem virágvásárlásra, ott előfordult már, hogy az eladó figyelmeztetett arra, hogy melyiket nem venné meg a helyemben, és mennyire igaza volt.

Szerző: MULTMENTO  2010.02.09. 18:55 Szólj hozzá!

Címkék: üveg virág érme

A bejegyzés trackback címe:

https://multmento.blog.hu/api/trackback/id/tr831743527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása