Örömmel írhatom, hogy barátom mesekönyv illusztrációs kiállítása a tegnapi nap folyamán sikeresen megnyílt.  A kiállítás létrehozásában közreműködtem, ezért számomra is öröm, hogy a kiállítás megnyitóján sokan részt vettek, annyira sokan, hogy még a teaház nagytermébe pótszékeket kellett behozni. Ezúttal teljes a siker. Nagyon féltem, hogy a megálmodott tervek nem jönnek be, és kudarcba fullad a kiállítás, de sikerült az eredeti terveknek megfelelő megrendezés. A kiállítás lényege, hogy a meseképek és hozzá tartozó kis történetek a teaházzal együtt egy összetartozó egységet mutasson. Nehéz dolgunk volt, mert a könyvillusztrációk kisméretűek, a teaház falai, pedig nagyok és színesek. Erre jött az ötlet, hogy a képek kapjanak egy zöld hátteret, mely a teaház kétféle sárga falához is egyformán mennek. Mindegyik kép kapott még egy mézeskalács iniciálét, mert az egyrészt megy a meséhez, mint gyakori meseelem (mézeskalács házikó), másrészt mert teasütemény, így a képeket egy kicsit lehozza a teaház közönségéhez.

Összejött, és megtekinthető ez a kis kiállítás, mely most a szívem csücskében van. A szívem csücskében van most  a képen látható kis Kindertojás figura is, melyet a kiállítás megnyitójára a barátomtól kaptam. Nem véletlen, mert a mézeskalács figura jelképezi a kiállítást, meg azt a munkát, melyet belefektettünk, hogy mások is gyönyörködhessenek abba a mesevilágban, melyet megálmodtunk.

 

Szerző: MULTMENTO  2010.09.05. 07:49 1 komment

Címkék: papír recept

A bejegyzés trackback címe:

https://multmento.blog.hu/api/trackback/id/tr432272375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2010.09.05. 10:29:32

Nem is olyan nehéz az a hatalmas zsák, melyet a jelképes mézeskalács figura visz, ha szeretettel van tele, és attól dagad!
Színek, méretek, nehézségek, izgulás, munka, ötletek, nem is lehetett más a vége mint siker!Hiszen a szeretet a baráti szeretet mindent, minden nehézséget és akadályt legyőz!
Ha nem lenne így, már atomjaira hullott volna ez a Világ.
Köszönöm:-))))
süti beállítások módosítása