Mostanában rengeteg biztosítási ajánlat landolt a postaládámban, és jól megtöltötte azt. Takarítottam is a biztosító levelek közül, és újra megnyitottam barátom egyik levelét az általa készített képekkel. A képeket Esztergomban követte el, és az első Magyar Általános Biztosító Társaság Esztergomi Kirendeltségének épületét mutatja. Manapság már nem kötnek benne biztosítást. Amennyiben így marad még össze is dőlhet, pedig megérdemelné a törődést. A biztosító bejárat fölött igazi Griffmadarak őrködnek. Nem akármilyen a homlokzat, csupa tégla. Gondosan kiválogatva a téglákat a mintához. Manapság is divat téglahomlokzatokat készíteni, de ilyen gondosan kiszerkesztett homlokzatot már nem nagyon lehet látni. Az alábbi képeken lehet gyönyörködni az egykor volt biztosító Esztergomi kirendeltségének még meglévő homlokzatában. Amennyiben valakit még érdekel az Első Magyar Biztosító története, itt találtam róla egy érdekes írást: http://www.biztositas.hu/Hirek-Informaciok/Biztositasi-szemle/2007-augusztus/Dr-Muzsay-Geza-150-eve-alapitottak-az-Elso-Magyar-Altalanos-Biztosito-Tarsasagot.html

Szerző: MULTMENTO  2010.11.27. 16:08 5 komment

Címkék: épület

A bejegyzés trackback címe:

https://multmento.blog.hu/api/trackback/id/tr542477007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Villy 2010.11.27. 18:45:49

Sajnos jelenleg pozdorja kapu van, az egyik kép alján látszik is. Remélem visszakerül valami méltó.

Annyi kiegészítést tennék, hogy -amint a címeren is látni- ez a lövészegylet székházának épült 1865-ben. Ráadásul a tervező sem akárki, Prokopp János.
hu.wikipedia.org/wiki/Prokopp_J%C3%A1nos

@X 2010.11.28. 05:15:27

Derűs napot !
[Kb. Advent No1- napján - stb.]
A téma igen "időszerű!" - (arról később) viszont nézegetve a fotót és hozzá a szöveget : "griffmadár" - (?) sajnos nem egészen jól látom... de (állítólag) a griffmadár az "oroszlántestű,szárnyas (mitológiai) állat." Bocs', aki tudta - majd döntse el nálam "okosabb", hogy a házon griffmadarak vannak-e ? :-)
[ Bocs'- remélem azt is vágja mindenki, hogy hol van az az Óperenciás tenger ? :-) ]

@X 2010.11.28. 05:25:23

Hogy ki,mit csinál a "biztosítótól kapott levelekkel" - magánügy. Ismerjem el,- kb. 7 éve (?) - "átnéztük/átfutottuk" aztán ment a "szelektívbe!"- (papír) megválaszolatlanul. Aztán fizettünk annyit, amit írtak a levelükben.
Az idén (2010) csak-csak alaposabbak voltunk... így aztán az autó kötelező biztosítása évi 42.000 Ft-ról lett évi 17.ezer forint ! (pedig maradtunk ott, ahol eddig.) hagyján!- de beengedtünk egy "alkuszt" is a házba... aki a cs.ház (épület) biztosítás összegét 5 ezerrel tudta csökkenteni !
Hát... ki-ki tegyen úgy, ahogy jónak gondolja. (Pl. "díjcsökkentő" tényező, ha az autó is ott van biztosítva, ahol az ingatlan. stb. ]
P.s. : lehet, hogy a fotón a jobb oldali az griff ! :-)

MULTMENTO 2010.11.29. 07:35:35

@Villy: MULTMENTO 2010.11.29. 07:34:04
@Villy: Közben az információid alapján megtaláltam a Műemlékek listáján. Sajnos az ott levő képek alapján egy éve még jobb állapotban volt a bejárat, a kapu is megvolt egy csodálatosan szép kovácsoltvas kilinccsel. A Műemlék leírás szerint 2002-ben felújítás alatt volt. Ez sajnos most nem látszik. Műemlék adatlapja itt:
www.muemlekem.hu/muemlek?id=6225
süti beállítások módosítása