Mi is kell egy hangoskönyvhöz, ami a gyerekeknek szól? No lássuk csak. Kell egy mese. Nem gond, gyárilag a fejemben van. Kell sok szép színes rajz, ahhoz inspiráció kell. És kell egy barát-szakember, aki az általam megálmodott mesét és rajzokat számítógépes formába önti.

Kezdjük a legelején. Már megvan a mese. Jöhetnek a rajzok. Színpompás alakok, hogy tessen a gyerekeknek. Ehhez inspiráció kell. Még szerencse hogy nekem ott van Germán Félistenem, aki minden reggel - hóban és fagyban - legendásan kisfiús mosolyával jó reggelt kíván. Ettől megjön az ihlet, és szalad is a ceruza a papíron, testet öltenek a mesefigurák. Jelzem is Félistenemnek: "még sok képet kell rajzolnom, tartson ki!" Kitart. Igaz kicsit megfázik, de kitart.
Az inspiráció része a Montázs Teaház. Illetve annak kedves tulajdonosi, akik láttak az előző mesém rajzaiban annyi fantáziát, hogy egy kiállítás erejéig rendelkezésre bocsássák kedves teaházuk falait. Hűséges és kreatív barátom megálmodta a kiállítást és formába öntötte, mint ahogy megálmodta azt is, hogy ezt a mostani mesét hangoskönyvben kéne közreadni.
Nem tagadom, Múltmentő barátomról van szó, aki mindig készségesen áll rendelkezésre ha valami érdekes kreatív feladat van a láthatáron.
Indul a hangoskönyv projekt. A legtöbbet a hangfelvétellel kínlódunk, lévén nem rendelkezünk profi stúdióval és ehhez való felszerelésekkel. Pedig még az ügyvédi irodát is magunkra zárjuk, lehúzva redőnyt és mindent, csakhogy a kukás autó és troli ne hallatszódjon be. Hát ez bizony külső szemlélőként eléggé félreérthető helyzet, de rossz aki rosszra gondol!
Végül is Múltmentő barátom sok-sok órai munkájával elkészíti a hangoskönyv szerkesztését a hozzátartozó ismertető anyaggal együtt.
Kész.. A hangoskönyv a karácsonyfa alá, a teaházba és a barátok ajándékába kerül. És mivel ez az ősz és a mese Édi manó csodálatos teáskannájáról szólt, érdekes módon megszaporodtak a teáskanna ajándékok a fa alatt:-))))
(Legalább is én azt kaptam a férjemtől ajándékba, és Múltmentő barátom is valami hasonló meglepetéssel kedveskedett imádott Marcsijának)
Képek: A szerző munka közben a teaházban a hangoskönyv utomunkálatain

Szerző: MULTMENTO  2010.12.17. 17:39 2 komment

Címkék: könyv recept

A bejegyzés trackback címe:

https://multmento.blog.hu/api/trackback/id/tr172522352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2010.12.18. 10:31:34

Te jó ég!Mekkora kupi van az asztalon!!!

MULTMENTO 2010.12.19. 09:30:13

@sudi4: Művészeknél ez nem egy csoda. Én hasonlóan képzelem el a régi kávéházakban író művészek egykori asztalát is :-)
süti beállítások módosítása