Unom már ezt a hideget, jó volna virágos réten szaladgálni. Az Illés együttes régi dala jutott eszembe, amikor megláttam a virágárust egy nagy vödör sárga rózsát árulni. Ezen kívül gondoltam biztosan találok helyet a lakásban egy csokor sárga rózsának, hát megvettem a vödörből pontosan egy tucatot. Otthon aztán próbáltam sokféle vázába, meg egyéb csöbörbe, aztán kikötöttem a már egy éve nélkülözött egykori fakanál tartónknál. Olyan szépek ott az előszobában, hogy nagy kedvem lett lefényképezni. Remélem olvasóimnak is tetszik. Legyen már egy kicsit rózsásabb hangulatunk!

Aki nosztalgiázni szeretne a dalszövegen, itt megteheti:
 
Képek : Egy tucat sárga rózsa csak úgy

Szerző: MULTMENTO  2011.02.15. 21:05 5 komment

Címkék: virág kerámia

A bejegyzés trackback címe:

https://multmento.blog.hu/api/trackback/id/tr732663927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@X 2011.02.16. 05:06:15

"Rózsásabb hangulat?"... hát ilyen körülmények közt',mint amilyenek vannak :bel-és külpolitika,egyéb események (ne soroljam) eléggé nehezen oldható meg! Esetleg itt küldök egy cikket,- de sértődés ne essék tőle ! :-) (gyűjtésről)
tamas.ungvari.nepszava.com/2011/01/25/gorkij-vasaloja/
Más : majd még belenézek blogodba ("múltba")- esett-e szó régi pénzekről ?
A napokban rendeltem. Azt hiszem ez a honlapjuk www.muzeumgaleria.hu
Kérdés (esetleg) mit alkalmazol a vázában lévő vízben ?- virág élettartamának meghosszabbítása.

MULTMENTO 2011.02.16. 08:05:01

@@X: Pont egy éve megírtam, hogy én rézpénzt szoktam a virágok vizébe tenni, mert a rézből kiváló vegyületek megakadályozzák a rothasztó élősködők elszaporodást. Nagyon jó kis írást ajánlottál:-) A múlt évi írásom itt találod:
multmento.blog.hu/2010/02/09/valentin_napi_virag_egy_kicsit_maskepp

aranyosfodorka · http://aranyosfodorka.blogspot.com 2011.02.16. 08:22:48

A rózsák gyönyörűek - de a köcsög rögtön régi emléket idézett fel. Mivel a hivatkozott cikked írásakor még nem voltam a blogod olvasója, most itt szólnék hozzá a régebbi témádhoz, elmesélve, hogy nálunk ezt szilvalekváros köcsögnek hívtuk, mert a nagymamám mindig ebbe tette el, az üstben főzött csodálatos szilvalekvárt. Megvárták, míg kihűl, bebőrösödik a teteje és akkor valami zsírpapír-féleséggel(nem celofánnal) kötötték le. Akár évekig is elállt, a végén már szinte úgy kellett kibányászni belőle, annyira besűrűsödött. Akárhogy igyekszem, olyant nem tudok főzni. Igaz, se üstöm, se lekváros-köcsögöm nincs.

MULTMENTO 2011.02.16. 12:06:19

@aranyosfodorka: Én a dédnagymamáméknál láttam hasonló köcsögökben lekvárt. A tisztaszobában voltak az ónémet szekrények tetején zsírpapírral, mely, egyszerű spárgával volt lekötözve. Nemcsak finomak, de szépek is voltak :-)

@X 2011.02.18. 07:58:55

Derűs Napot !
Ne má' plagizáljam miniszterelnökünket !- aki a válaszadásában ( parlament- MSZP irányában...) azt mondta : "Ember!"....még,jó, hogy nem tette hozzá, hogy "figyuzzá mán' ) - Bocs'
OK!- ha nekem lenne időm (!) - alaposan / szép nyugodtan...ráérősen... mindennek utána nézni... hát... nem is tudom ! :-)
Bocs'- tipp: majd ne akarjál (gyorsan) megöregedni !
Tippjeim : ( bár ti is tudjátok- jobban mint én )
Pl. - amíg nem volt ilyen rohadt drága pl. a Kalmopyrin - addig egy-egy szemet a vízbe ! Van, aki egy kis cukorra esküszik... van, aki a naponta friss vizet önteni a vázába - de előtte a virág szárából "metszeni" - ( sőt !- víz alatt metszeni!) lehetőleg ferdén... (ollóval vagy késsel) - aztán - esetleg "bevágni" a virág szárát ( alul) - na... ne bonyolítsam !
Kimaradt : kis Hypot-t a vízbe !
Az jó, mert az legalább a sok belerakott anyag nyomát (lerakódást) kipucolja ! :-)
Na, ennyit !
Amúgy is mingyá' lesznek kerti virágok is !
Tipp: 02/18/péntek - megkeresni a kertész rovatot - Népszabadságban - mert a téma pl. az orchidea! (Hogy utálom...) - mert mindig rám marad a "kezelése/" ...
Őrület !- ma látom (02/18) szomszédom megmetszette az orgona bokrát ?- na, nem... nem foglalkozom azzal sem ! :-)
süti beállítások módosítása